15 november 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 46 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over de LinkedIn Services marktplaats en de Performance Max campagnes die nu voor iedereen beschikbaar zijn. Deze keer lees je over ontwikkelingen bij Pinterest, Whatsapp, Google en nog veel meer. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 15 november: Koningsdag België en I Love to Write Day
  • Dinsdag 16 november: Trouw aan Jezelf Dag en Internationale Dag van de Verdraagzaamheid
  • Woensdag 17 november: Internationale Studentendag en Unfriend Day
  • Donderdag 18 november: Europese Antibiotica Dag
  • Vrijdag 19 november: Internationale Mannendag, Dag Tegen Kindergeweld, Wereld Toiletdag, Have a Bad Day Day en Werelddag van de Filosofie
  • Zaterdag 20 november: Internationale Dag van de Rechten van het Kind en Dag van de Ondernemer
  • Zondag 21 november: Wereld Hallo Dag en Wereld Televisie Dag

Video´s op je pagina en toch een hoge ranking – dit zegt Google

Video’s kunnen je pagina vertragen en zorgen dat je Core Web Vitals-scores niet goed presteren.Maar wanneer oplossingen zoals de zogenaamde lazy loading methode worden toegepast, heeft dat weer nadelige effecten op je ranking in Google. John Mueller van Google ging in een video dieper in op dit probleem.

John raadt aan om in ieder geval gestructureerde data en video sitemaps te gebruiken zodat Google weet dat er video’s op de pagina staan. Overigens verwacht hij ook dat het embedden van een Youtube video na verloop van tijd gewoon sneller zal kunnen en het probleem dus steeds minder groot wordt. Zie het artikel van Search Engine Roundtable voor het volledige transcript van zijn video.

Binnenkort misschien aparte groepen binnen Whatsapp groepschats

WABetaInfo denkt dat Whatsapp hier momenteel aan werkt doordat dit in de broncode van een bètaversie is gezien. Het gaat om een zogenaamde ‘Community-functie’ waarmee groepsbeheerders de groepschat kunnen indelen in losse groepen. Bijvoorbeeld om een groep te maken met alle beheerders samen. Het is niet duidelijk of en wanneer deze functie beschikbaar wordt voor alle Whatsapp-gebruikers.

Groei in aantal gebruikers Pinterest neemt af

Ondanks dat de omzet flink is toegenomen, is het aantal actieve gebruikers van dit platform in een jaar tijd slechts met één procent toegenomen tot 444 miljoen. Dit laat Emerce weten. Daarnaast is het totale aantal gebruikers afgenomen vergeleken met het voorgaande kwartaal. De meeste omzet wordt behaald in de Verenigde Staten, namelijk 498 miljoen dollar.

Er komen meer Google zoekalgoritme-updates aan

Danny Sullivan van Google heeft bevestigd dat er meerdere zoekalgoritme-updates aan zitten te komen. Het gaat onder andere om core updates en spam updates. Daarnaast laat hij weten dat Google probeert om de updates zo min mogelijk te laten overlappen, zodat het voor gebruikers duidelijk blijft wat er verandert. De nieuwste verandering is de ‘november spam update’, hierover lees je meer in een uitgebreid artikel van Search Engine Roundtable.

Nog een Google update: Desktop Page Experience

Deze update van Google werd al een tijdje geleden aangekondigd en inmiddels is duidelijk dat het uitrollen begint in februari 2022. Page experience zal straks worden gebruikt als ranking factor in Google Search voor desktop. Met deze update zullen pagina’s die ‘geweldige gebruikerservaringen’ bieden worden uitgelicht, maar volgens Google hoef je je geen zorgen te maken dat jouw rankings worden beïnvloed. Bovendien wordt de update geleidelijk uitgerold, dus eventuele problemen kunnen direct worden aangepakt.

Nieuwe Shopping opties van Microsoft

Nu consumenten meer dan ooit op zoek zijn naar mogelijkheden om bij meerdere online winkels te kunnen shoppen vanuit één plek, komt Microsoft Bing met een nieuwe shopping update. Daarmee wordt het makkelijker om te zoeken naar producten met inzichten in de populariteit, de prijs bij verschillende winkels en de actuele deals. Ook is het afrekenproces eenvoudiger gemaakt, gebruikers hebben daardoor minder kliks nodig om te krijgen waar ze naar op zoek zijn. Check het volledige artikel om alles over de nieuwe updates te weten te komen.

Nieuwe Shopping opties van Microsoft

Nieuwe Shopping opties van Microsoft

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.