13 november 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 46 | 2023

Online marketing nieuws - week 46

Online Marketing Nieuws | Week 46 | 2023

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Pinterest en TikTok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit Meta en TikTok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

 • 13 november:  Wereldvriendelijkheidsdag 
 • 15 novemberIk Hou Van Schrijvendag/Nationale Werkbezoekdag
 • 16 november:  Trouw-Aan-Jezelf-Dag/Wereldfilosofiedag
 • 17 november:  Internationale Studentendag/De Dag van de Ondernemer 
 • 18 november:  Intocht Sinterklaas 
 • 19 november:  Internationale Mannendag/Wereldtoiletendag

TikTok lanceert nieuwe API

TikTok heeft een bijgewerkte Events API aangekondigd, waarmee

 

adverteerders de prestaties van hun advertentiecampagnes beter kunnen volgen op een veiligere en afgesloten manier. Dit allemaal door hun interne gegevens rechtstreeks te verbinden met de systemen van TikTok.

TikTok lanceert nieuwe API

 

De nieuwe Events API vergemakkelijkt server-to-server (S2S)-integratie met TikTok, waardoor adverteerders hun interne gegevens via een beveiligde verbinding kunnen vergelijken met TikTok.

 

Onder het huidige systeem biedt TikTok drie verschillende eindpunten voor zijn API, die vanuit verschillende bronnen worden ingevoerd. Maar de bijgewerkte Events API zal nu alle drie integreren, waardoor het gemakkelijker wordt om effectief gebruik te maken van deze inzichten vanaf de kant van de klant.

 

Dat zal jouw data tracking proces vereenvoudigen, door het systeem van TikTok te helpen gerelateerde bezoeken, conversies, enz. te begrijpen. TikTok zegt dat dit marketeers zal helpen gegevensverlies te beperken als gevolg van het uitfaseren van cookies en andere verschuivingen op het gebied van gegevensprivacy.

 

Door je gegevens rechtstreeks met de platforms te delen, krijg je een meer op maat gemaakte, gecontroleerde manier om dergelijke inzichten te gebruiken en vervolgens de campagne prestaties te maximaliseren.

Meta komt met vijf nieuwe leadgeneratie tools

Meta voegt nieuwe tools toe op Facebook en Instagram om bedrijven te helpen betere leads te krijgen.

 

De technologiegigant introduceert vijf advertentietools voor het genereren van leads, AI-functies en CRM-partnerschappen, ontworpen om de campagneprestaties te verbeteren en marketeers tijd en geld te besparen.

Meta komt met vijf nieuwe leadgeneratie tools

 1. Click to WhatsApp Lead Gen →  De leaddoelstelling wordt uitgebreid naar Facebook- en Instagram-advertenties die klikken om een ​​WhatsApp-chat te starten, zodat marketeers meer kwalitatieve leads kunnen genereren met berichten. Bepaalde adverteerders hebben in de toekomst de mogelijkheid om een ​​vraag- en antwoordstroom toe te voegen in Advertentiebeheer. 
 2. Indeling voor instant-formulier advertenties → Met deze functie kunnen gebruikers meerdere bedrijven tegelijk verkennen en er contact mee maken. Nadat gebruikers zich bijvoorbeeld hebben aangemeld voor een proefsessie voor bruidshaar, kunnen ze eenvoudig hun contactgegevens delen met andere relevante bedrijven, zoals een nagelsalon. Het biedt extra gemak voor gebruikers en meer mogelijkheden voor kleine bedrijven om ontdekt te worden door geïnteresseerde klanten.
 3. Leads bellen op Facebook →  Meta test deze nieuwe functie waarmee bedrijven mensen via Facebook kunnen bellen om zekerheid te bieden en hun bedrijfsinformatie weer te geven, inclusief logo en naam
 4. Advantage+ voor Lead Gen → Meta test volledige campagneautomatisering voor campagnes voor het genereren van leads, met behulp van Meta Advantage. Adverteerders kunnen AI tegelijkertijd op meerdere campagneaspecten toepassen om “betere prestaties te ontgrendelen en tegelijkertijd tijd en geld te besparen.”
 5. Hubspot → Om bedrijven te ondersteunen bij het efficiënt genereren van leads van hoge kwaliteit, introduceert Meta HubSpot als nieuwe CRM-integratiepartner, die een eenvoudige doorklikconfiguratie biedt. Daarnaast stroomlijnt Meta de CRM-integratie met Zapier.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Homayon Teach Digital
Over de auteur

Homayon Nore

Hey mijn naam is Homayon en ik ben online marketeer. Dagelijks houd ik me bezig met alles wat los en vast zit qua SEO en SEA. Waar ik elke dag keiveel energie uit haal.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.