16 november 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 47 | 2020

Online marketing nieuws week 47

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over het limiet voor advertenties op Facebook en hoe je video’s plaatst bij bol.com productenpagina’s. Deze week geven we je weer een paar interessante inhaakdata en vertellen we je meer over de Reels en Shops tabs in Instagram.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 16 november –– ‘Trouw aan Jezelf Dag en Internationale Dag van de Verdraagzaamheid’
  • Dinsdag 17 november –– ‘Internationale Studentendag en Unfriend Day’
  • Woensdag 18 november –– ‘Europese Antibiotica Dag’
  • Donderdag 19 november –– ‘Internationale Mannendag, Dag tegen Kindergeweld, Wereld Toiletdag, Have a Bad Day Day en Werelddag van de Filosofie’’
  • Vrijdag 20 november –– ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind en Dag van de Ondernemer’
  • Zaterdag 21 november –– ‘Wereld Hallo dag en Wereld Televisie Dag’’

Reels en Shops tabs in Instagram

Instagram heeft een aantal nieuwe aanpassingen aan de app aangekondigd. Je vindt nu ook de tabbladen Reels en Winkel terug in de interface van de app. Via Reels kun je makkelijk korte video’s bekijken van makers van over de hele wereld. Via Winkel vind je producten en merken die mogelijk interessant zijn voor jou.

Reels en shops tab in instagram

Instagram heeft altijd al de focus gelegd op jongeren en makers en ontwikkelaars, omdat zij de trendsetters zijn. Het platform heeft, mede door de COVID pandemie een grote groei gezien in de creatie van korte video’s. Ook wordt er veel meer online gekocht en verkocht. Daarom wil het social medium Reels en Winkel op een prominentere plek weergeven in de app. Met deze aanpassing biedt biedt Instagram nu ook een beter podium voor marketeers om producten of diensten in de etalage te zetten en te verkopen.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.