22 november 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 47 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over de toekomstige updates van Google, Whatsapp en Microsoft. Deze keer lees je over vernieuwingen van Pinterest en Google, en ontdek je of het gebruik van vetgedrukte woorden SEO echt bevordert. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Woensdag 24 November: Verander je wachtwoorden dag
  • Donderdag 25 November: Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, Thanksgiving day
  • Vrijdag 26 November: Black Friday
  • Zaterdag 27 November: Niet-winkel dag

Pinterest introduceert inhouse-incubator TwoTwenty

Vernieuwing is van groot belang voor het Pinterest DNA en daarom introduceert het platform TwoTwenty, het nieuwe inhouse-incubator team dat bestaat uit engineers, designers en content-en product experts. Het team focust op het testen en lanceren van nieuwe ideeën, zoals bijvoorbeeld Pinterest TV. Lees het volledige artikel om er achter te komen hoe dit team te werk gaat. 

Google Ads Editor 1.8 is nu beschikbaar

Na de lancering van versie 1.7 van Google Ads Editor in augustus 2021, is nu versie 1.8 beschikbaar. Deze versie bevat een nieuwe overview pagina, aanbevelingen voor display modes, een nieuw login proces en nog veel meer. Alle updates staan hier voor je op een rijtje. 

Google Ads editor 1.8

Google Logo Structured Data ondersteunt ImageObject Type

Voor het specificeren van logo’s van organisaties is het nu mogelijk om Image/Object te gebruiken. Google heeft deze mogelijkheid toegevoegd aan de schema/structure data, naast de al beschikbare URL type. Volgens Google verschaft ImageObject type meer flexibiliteit en mogelijkheden, omdat je hiermee gegevens zoals afmetingen of de naam van de fotograaf kunt opslaan. 

Google november Spam Update voltooid na 8 dagen

De november spam update van Google die begon op 3 november, is na 8 dagen voltooid. Danny Sullivan van Google schreef op Twitter dat deze update zich in het bijzonder richtte op content die niet in overeenstemming was met de Google webmaster richtlijnen. De laatste bevestigde update van Google was de link spam update en was vier weken lang, terwijl Google had aangegeven dat het twee weken in beslag zou nemen. 

Google bevestigt nogmaals dat vetgedrukte woorden SEO versterken

John Mueller, Search Advocate bij Google, heeft nogmaals bevestigd dat het gebruik van vetgedrukte woorden SEO en rankings bevordert. In een video legt hij uit dat het allemaal relatief is, aangezien het niet helpt wanneer alles op een pagina vetgedrukt is. Zijn complete uitleg is te vinden in de video vanaf 40:23. Mueller eindigt met een korte samenvatting, waarin hij de vraag of het echt helpt beantwoordt met “ja, het helpt”.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.