23 november 2020
Online marketing

Online Marketing Nieuws | Week 48 | 2020

Online marketing nieuws week 48

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over de toevoeging van Reels en Shops tabs in Instagram. Deze week leggen we je uit hoe je meer uit ‘Slim bieden’ haalt met Google Ads en vertellen we je over de Microsoft Advertising Community.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 24 november –– ‘Verander je Wachtwoorden Dag’
  • Woensdag 25 november –– ‘Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’
  • Donderdag 26 november –– ‘Thanksgiving Day’
  • Vrijdag 27 november –– ‘Black Friday en Niet-winkel Dag’
  • Zaterdag 28 november –– ‘Sint Pannekoek’

Google Ads: haal meer uit ‘slim bieden’

Met behulp van de ‘Slim bieden’ optie van Google Ads kun je biedingen in realtime optimaliseren. Google Ads komt met nieuwe functies, waarmee adverteerders hun campagnes met ‘Slim bieden’ beter kunnen beheren.

Voorspel prestaties

‘Doel-CPA’, ‘Doel-ROAS’ en budgetsimulatoren krijgen updates waarmee meer inzicht kan worden gegeven in de prestaties. Berekeningen waren eerder gebaseerd op gegevens uit de afgelopen zeven dagen. Je kon dus alleen inzien wat de prestaties over een voorgaande periode waren. Nu is het met behulp van simulatoren mogelijk om te voorspellen wat er in de komende periode kan gaan gebeuren. Je kunt de simulatoren berekeningen laten doen over een periode tot maximaal 90 dagen in de toekomst. In die berekeningen wordt ook rekening gehouden met seizoensgebonden factoren. Met behulp van deze berekeningen kun je goed voorspellen welke invloed je budget- of doelwijzigingen hebben op de prestaties van je campagnes.

Google Ads slim bieden

Rapportageverbeteringen

In het rapport ‘Biedstrategie’ zijn nu aanbevelingen beschikbaar om verbeteringen door te voeren bij campagnes die gebruik maken van ‘Slim bieden’. Zo worden er bijvoorbeeld zoekwoord- en budgetmogelijkheden weergegeven. Hier zullen op een later moment nog andere aanbevelingen aan worden toegevoegd.

Gemiddelde doel-CPA en gemiddelde doel-ROAS zijn nu in te zien bij het tabblad ‘Campagnes’. Hier kun je inzien op welke doelen ‘Slim bieden’ zich richt. Het houdt daarbij rekening met de bodaanpassingen voor apparaten, CPA- en ROAS-doelen voor advertentiegroepen en aanpassingen aan de algehele CPA- en ROAS-doelen over een bepaalde periode. Deze opties zijn nu beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes. Binnenkort zullen ze ook beschikbaar zijn voor app-campagnes.

Voor campagnes in het zoeknetwerk is het mogelijk om in te zien hoeveel dagen een campagne nog loopt voor het behalen van een bepaald aantal conversies. Hiermee kunnen adverteerders inschatten wat de uiteindelijke prestaties van de campagne zullen worden. Indien er genoeg data beschikbaar is, kan er ook een schatting worden gemaakt van het te behalen aantal conversies.

Google ads slim bieden

Bij campagnes in het zoeknetwerk met ‘Doel-CPA’ en ‘Aantal conversies maximaliseren’ worden belangrijke meldingen in de overzichtspagina weergegeven.

Ook is het nu mogelijk om in de gedeelde bibliotheek aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld op namen, CPA-doelen, ROAS-doelen en vertoningspercentagedoelen voor portfolio biedstrategieën.

Microsoft Advertising Community

Nu we door de COVID pandemie minder face-to-face contact hebben met elkaar, is het steeds belangrijker om online effectief met elkaar te kunnen communiceren. Daarom introduceert Microsoft Advertising een platform voor een eigen community. Hier kunnen gebruikers ideeën en ervaringen met elkaar delen, vragen stellen en informatie krijgen van andere online marketing specialisten.

Ook kun je in de community ondersteuning van specialisten van Microsoft Advertising verwachten. Dus ben je benieuwd hoe je jouw CTR verbetert? Zijn er nieuwe features die onduidelijk zijn of wil je weten hoe andere hun campagnes opstellen? Neem eens een kijkje in de community van Microsoft Advertising. Uiteraard kun je ook altijd even contact opnemen met ons.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.