29 november 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 48 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over vernieuwingen van Pinterest en Google, en kreeg je antwoord op de vraag of het gebruik van vetgedrukte woorden SEO echt bevordert. Deze keer lees je over Black Friday en heeft Google nog een aantal updates voor je. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 29 november: Cyber Monday en Sint Pannekoek
  • 1 december: Wereld AIDS dag en Start Winter
  • 2 december: Internationale dag voor de Afschaffing van de Slavernij
  • 3 december: Internationale dag van Mensen met een Beperking
  • 4 december: Internationale dag van de Cheetah
  • 5 december: Pakjesavond, Wereld Bodem dag, Internationale dag van de Ninja en Internationale Vrijwilligersdag

Bekendheid Black Friday naar 94 procent

94% van de Nederlanders is inmiddels bekend met Black Friday, de dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw op koopjesjacht gaan en hun kerstinkopen doen. Hoewel deze dag vol aanbiedingen steeds populairder wordt in ons land, geeft 62% van de Nederlanders aan er niet mee bezig te zijn. Slechts 38% overweegt eventuele aankopen. Dat blijkt uit cijfers van Markteffect, een marktonderzoeksbureau in Eindhoven. Volgens Markteffect is ‘mode, schoenen en sieraden’ de populairste productcategorie om aan te schaffen. 

Google voegt functies toe aan mobiele Google Ads-app 

De Google Ads-app voor op je telefoon is bijgewerkt en heeft verschillende nieuwe functies gekregen. Deze functies werken zowel voor de iOS en Android app en houden in dat je met slechts een paar klikken campagnes kunt creëren, zoektrends kunt analyseren en meer uitleg kunt krijgen over je campagnes met Performance Insights. Dankzij deze nieuwe functies is het mogelijk om altijd up to date te blijven over jouw advertenties, waar je ook bent. Hoe alle functies precies werken wordt uitgelegd in dit artikel

Google voegt functies toe aan mobiele Google Ads-app

Gebruik de Insights van Google Ads voor de Feestdagen

Om erachter te komen wat dit jaar de populairste producten tijdens de feestdagen zijn, is er een lijst met categorieën in de Google Shopping Holiday 100 te vinden. Ook is de Insights page in Google Ads een goede manier om trends bij te houden, iets wat rondom de feestdagen extra handig is. In de komende weken wordt deze pagina uitgebreid met verschillende updates, zodat je optimale resultaten kunt behalen tijdens de feestdagen, maar ook daar omheen. Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld ‘demand forecasts’, ‘consumer interest insights’ en ‘audience insights’. Meer informatie over de nieuwe functies is hier te vinden. 

Nieuw design voor Google Search Console 

De webdienst van Google waarmee je de positie en zichtbaarheid van een website kunt bijhouden heeft een nieuw design gekregen. Volgens Daniel Waisberg van Google is het nieuwe design veel ‘schoner’. De reden om de vormgeving van Google Search Console te updaten is om de toegankelijkheid en gebruikerservaring te verbeteren. Google voegt daaraan toe dat er de komende maanden meer kleinere updates zullen plaatsvinden om dit doel te bereiken. Dit is hoe het nieuwe design van Google Search Console eruitziet: 

Nieuw design voor Google Search Console

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.