7 december 2020
Online marketing

Online Marketing Nieuws | Week 50 | 2020

Online marketing nieuws week 50

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog vertelden we over nieuwe mogelijkheden voor merken om zich te promoten op Instagram. Deze week leggen we je uit hoe je gebeurtenissen en conversies aanmaakt in de Google Analytics 4 interface. Ook hebben we nieuws over online evenementen op Pinterest. Natuurlijk hebben we zoals iedere week ook nog enkele inhaakdata voor je.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 7 december –– ‘Internationale Vrijwilligersdag’
  • Woensdag 9 december –– ‘Internationale Dag tegen Corruptie’
  • Donderdag 10 december –– ‘Dag van de Rechten van de Mens, Dag van de Kleine Schrijver, Dag van de Vrachtwagenchauffeur en start Chanoeka’
  • Vrijdag 11 december –– ‘Internationale Dag van de Bergen’

Gebeurtenissen en conversies aanmaken in de Analytics 4 interface

In het nieuwe Google Analytics 4 is het mogelijk om gebeurtenissen en conversies direct aan te maken in de user interface. Met behulp van deze nieuwe manier kun je makkelijker gebeurtenissen naar wens aanpassen en meer specifieke conversies instellen. We nemen je hieronder stap voor stap mee in het proces.

Ga in het menu naar gebeurtenissen en klik op de middelste button om een nieuwe gebeurtenis aan te maken.

Gebeurtenis aanmaken google analytics

Vervolgens kun je de gebeurtenis configureren naar wens. Voer een duidelijke en logische naam in van de gebeurtenis en stel de juiste condities in. Kies er voor om de parameters van andere gebeurtenissen te kopiëren of stel nieuwe parameters in.

Check vervolgens of je nieuwe gebeurtenis werkt zoals het hoort. Navigeer naar je website naar de betreffende pagina van de gebeurtenis. Open het Realtime rapport in Analytics om te zien of je gebeurtenis hierin ook daadwerkelijk zichtbaar wordt.

Na het aanmaken van de gebeurtenissen in de interface is het erg makkelijk om ze te markeren als conversies. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is door een dag te wachten, tot de nieuwe gebeurtenis is toegevoegd aan de gebeurtenissentabel. In het gebeurtenissen rapport kan het dan vervolgens als conversie gemarkeerd worden. Wil je geen dag wachten? Navigeer dan naar het conversies rapport en maak daar de conversie aan, via de knop in het voorbeeld hieronder.

Conversie aanmaken google analytics

Online evenementen op Pinterest

Het platform Pinterest is momenteel aan het testen met online evenementen. Gebruikers van Pinterest kunnen via het platform meedoen aan Zoom-lessen. Makers van video’s kunnen via de prikborden content, zoals notities en lesmateriaal delen met gebruikers.

Tijdens de coronapandemie is het platform al uitgegroeid tot een populair hulpmiddel voor het online lesgeven op afstand. In de Verenigde Staten wordt het platform door docenten gebruikt voor het bijhouden van lesplannen en het delen van educatieve activiteiten.

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de online evenementen beschikbaar worden gesteld voor gebruik.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.