20 december 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 51 | 2021

online marketing nieuws week 51

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je nieuws over verschillende platforms zoals LinkedIn, TikTok en Bing. Deze week komt Google Search veel aan bod, met onder andere nieuws over de review snippets. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 20 december: Internationale dag voor Menselijke Solidariteit
  • 21 december: Dag van de Korte Film, Wereld Orgasme dag, Start Winter en Kortste dag
  • 24 december: Kerstavond
  • 25 december: Eerste Kerstdag
  • 26 december: Tweede Kerstdag en Boxing day

Ontdek de top trends van 2021 volgens Google Search

Hoewel de wereld er afgelopen jaar anders uitzag dan we gewend waren en er veel veranderingen plaatsvonden, bleven we online op zoek gaan naar van alles en nog wat. Data van Google Search geeft ons een kijkje in veranderende prioriteiten, culturele interesses en aanhoudende gewoontes, zodat marketeers klaar zijn voor wat gaat komen in 2022. Benieuwd geworden? Bekijk de trends van Google Search dan hier!

Minder Review Snippets in Google Search Console

Nog meer nieuws over Google Search: het aantal review snippets dat te zien is, is verminderd. Deze review snippets zijn de weergave van de gemiddelde reviewscore van een bedrijf of product in de natuurlijke zoekresultaten. Op 14 december postte Google dat “top-level scheme.org/Rating objects” voorheen werden gezien als reviews, maar dat dit niet langer het geval is. Als gevolg hiervan worden deze reviews ook niet meer opgenomen in het Google Search review snippets rich results report.

Google: links zijn niet verplicht voor ranking in Google Search

Om nog even in de Google Search sferen te blijven heeft John Mueller, medewerker van Google, nogmaals gezegd dat links naar je website niet verplicht zijn voor de ranking. Wanneer het gaat om een zoekwoord dat niet competitief is zijn links waarschijnlijk inderdaad niet nodig, maar wanneer je de zoekterm ‘squid game toys’ gebruikt is het toch handig om wel links in te zetten. Maar verplicht? Dat is een ander verhaal. Hieronder is John Mueller’s kort maar krachtige antwoord te zien op de vraag of links verplicht zijn.

Twitter voorbeeld online marketing nieuws

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.