21 december 2020
Online marketing

Online Marketing Nieuws | Week 52 | 2020

Online marketing nieuws week 52

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog vertelden we over de Winkelwagen functie van WhatsApp, leadformulierextensies en de Google trending zoekopdrachten van 2020. Deze week praten we je bij over productpagina’s en Stories advertenties op LinkedIn.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 21 december –– ‘Dag van de Korte Film en Wereld Orgasme Dag’
  • Donderdag 24 december –– ‘Kerstavond’
  • Vrijdag 25 december –– ‘Eerste Kerstdag’
  • Zaterdag 26 december –– ‘Tweede Kerstdag’

Nieuwe productpagina’s op LinkedIn

Vandaag de dag kiest 70% van de consumenten hun producten gebaseerd op het onderzoek dat ze er online over uitvoeren. Het is dus belangrijk dat producten goed worden weergegeven en ook door anderen als positief worden bestempeld. Daarom introduceert Linkedin het nieuwe onderdeel Product Pages. Met deze tab op je LinkedIn bedrijfspagina kun je de interactie aangaan met je doelgroep om na te gaan wat zij van je producten vinden. Met deze nieuwe pagina’s kun je communities bouwen rondom producten.

Met Product Pages kunnen producten in een spotlight worden gezet, met ervaringen van andere gebruikers. Ook kun je ratings en reviews van klanten verzamelen. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van CTA-buttons leads te genereren via de pagina. Ook is het mogelijk om video’s, screenshots en beschrijvingen van het product te tonen.

De productpagina’s zijn toe te spitsen op een specifieke doelgroep. Wordt een product bijvoorbeeld gebruikt voor het aanmaken van advertentie campagnes, dan kun je als doelgroep een selectie maken zoals ‘Digital marketing specialist’ en ‘social media strategist’, zodat je de juiste mensen bereikt met je pagina.

Linkedin nieuws

LinkedIn heeft momenteel al meer dan 10.000 product pagina’s, gericht op B2B software. Dit aantal zal de komende tijd alleen maar groeien.

LinkedIn Stories Advertenties in Beta

De afgelopen maanden heeft LinkedIn het onderdeel Stories wereldwijd uitgerold. Het platform blijft deze nieuwe functie uitbreiden en verbeteren. Momenteel wordt er getest met het adverteren via Stories Ads. Een selecte groep van 600 adverteerders mogen nu testen met video en afbeelding advertenties in Stories. Uit de eerste resultaten is al gebleken dat er goed gepresteerd wordt op basis van clicks, views en kosten.

Stories Ads kunnen full-screen video’s en afbeeldingen zijn, die zowel verticaal als vierkant kunnen worden weergegeven. Hiervoor kan ook gebruik gemaakt worden van al bestaande Sponsored Content campagnes. De advertenties worden getoond tussen de normale Stories van LinkedIn gebruikers en op het Linkedin Page Stories onderdeel in de mobiele app.

De advertenties kunnen op verschillende doelgroepen getarget worden, op basis van onder andere bedrijfsnaam, functietitel en branche. Daarnaast kan er geretarget worden op gebruikers die eerdere content al gezien hebben.

LinkedIn verwacht Stories Ads na het testen volledig te lanceren in 2021.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten. Fijne dagen gewenst!

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.