22 februari 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 8 | 2021

Online marketing nieuws week 8

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In onze laatste blog legden we uit hoe je eenvoudig de juiste klanten bereikt via Google Search. Deze week praten we je bij over het steunpakket voor retailers, dat wordt aangeboden door MKB Nederland en Bol.com. Ook hebben we weer een aantal inhaakdata voor je contentkalender op een rijtje gezet.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 22 februari –– ‘Single Tasking Day, Europese Dag van het Slachtoffer, Wereld Denkdag en margarita Dag’
  • Dinsdag 23 februari –– ‘Bananenbrood Dag’
  • Woensdag 24 februari –– ‘Tortillachipsdag’
  • Zaterdag 27 februari –– ‘Internationale Dag van de IJsbeer en Open That Bottle Night’
  • Zondag 28 februari –– ‘Internationale RSI-dag, Golden Globes en Internationale Zeldzame Ziektendag’

MKB Nederland en bol.com slaan handen ineen met ‘steunpakket’

Fysieke retailers krijgen een helpende hand van MKB Nederland en Bol.com. Nu de fysieke winkels steeds meer genoodzaakt zijn om digitaal omzet te draaien en ook het online pad te bewandelen, zien de twee organisaties kans om hulp te bieden. Ze starten een ‘steunpakket’ waarmee ze retailers willen helpen om een verkoopstrategie voor internet op te zetten.

Het steunpakket bestaat uit advies over logistiek, marketing, automatisering en presentatie. Ook mag men praktische hulp verwachten. Het concept is momenteel nog in de maak, dus hoe het pakket precies wordt vormgegeven is nog niet definitief bekend.

Huub Vermeulen, directeur van Bol.com heeft aangegeven dat er bij het steunpakket duizenden adviesuren gemoeid gaan. Het idee achter de steun is dat het investeren in de kennis en kunde van mkb’ers uiteindelijk op lange termijn meer oplevert dan een steunpakket in de vorm van geld.

Bol.com maakte eerder al bekend dat verkooppartners gratis advies kunnen krijgen van marketingpartners. Advies bestaat uit bijvoorbeeld hulp bij productlanceringen, performance audits, contentadvies of advies over data en analytics.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten. Fijne dagen gewenst!

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.