19 februari 2024
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 8 | 2024

Online Marketing Nieuws Week 8

Online Marketing Nieuws | Week 8 | 2024

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over de nieuwe update van Google, Pinterest, LinkedIn en Meta. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit Pinterest, TikTok en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we de aankomende twee weken een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er de komende weken iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Komende weken om op in te haken:

 • 20 februari: Kersentaart Dag 
 • 21 februari: Dag van de Moedertaal/Dag van de Toeristengids 
 • 22 februari: World Thinking Day/Margaritha dag 
 • 23 februari: Bananenbrood Dag 
 • 24 februari: Tortilla Dag/Werelddag van de Barkeeper
 • 26 februari: Pistache Dag/Vertel een Sprookjedag
 • 27 februari: Dag van de IJsbeer/Pokémon Dag
 • 28 februari: Luizendag (NL)
 • 29 februari:Schrikkeldag/Zeldzameziektendag/RSI Dag
 • 1 maart: Wereldgebedsdag/Complimentendag
 • 3 maart: Dag van het Gehoor/World Wildlife Day
 • 5 maart: Dag van de Maximumsnelheid
 • 8 maart: Vrouwendag/Pannenkoekendag (NL)
 • 10 maart: Ramadan (t/m 9 april)
 • 11 maart: De Week van het Geld (NL, t/m 15 maart) 

Pinterest voegt nieuwe samenwerkings functies toe

Na een sneak peek tijdens het ‘Pinterest Presents’ event vorig jaar september, lanceert Pinterest nu nieuwe updates voor de app. Deze maken het makkelijker om samen met je team aan pincampagnes te werken. 

Online Marketing Nieuws Week 8

Deze omvatten verbeterde samenwerkingstools voor efficiënter werken binnen je organisatie, het opnieuw gebruiken van advertentie doelgroepen over verschillende accounts, nieuwe ‘Item Groepen’ voor betere targeting en sterkere netwerkbeveiliging door 2FA voor personeel te vereisen. Het doel is om teamwork en samenwerking te bevorderen, wat niet alleen nuttig is voor interne projecten maar ook voor samenwerkingen met influencers. 

Deze updates vereenvoudigen het proces van het maken van pins aanzienlijk. Business Manager is beschikbaar voor iedereen met een zakelijk profiel op Pinterest

TikTok kondigt platform integratie aan met Adobe Express

TikTok maakt zijn Creative Assistant, een AI-gestuurde tool, nu beschikbaar in Adobe Express. Hierdoor kunnen gebruikers van Express de assistent als een extra functie in de app gebruiken. Deze assistent, die ook te vinden is in TikTok’s Creative Center, biedt inspiratie en ideeën gebaseerd op TikTok-trends.

Online Marketing Nieuws Week 8

Gelanceerd in september, brengt de assistent alle elementen van het Creative Center samen, zoals trend zoeken en inzichten in hashtags, liedjes, en topadvertenties, in een chatbot. Zo kun je makkelijker ontdekken wat je nodig hebt voor je campagnes, van creatieve inspiratie tot complete video scripts, met real-time updates over het gedrag in de app. Met deze integratie in Adobe Express wordt het eenvoudiger om vanuit de video-editor doeltreffende TikTok-content te creëren.

Dit kan de deur openen voor meer samenwerkingen met derde partijen en meer tools die deze inzichten tool integreren, wat waardevol zou zijn voor contentmakers. De combinatie met Adobe’s geavanceerde bewerkingstools belooft krachtig te zijn, en het gebruik van conversatie-AI kan aanzienlijk meer inzicht bieden aan gebruikers van Adobe Express.

Google Analytics 4 lanceert nieuwe functie

Google Analytics 4 (GA4) introduceert een nieuwe functie voor het herkennen van trends die langzaam maar zeker veranderen in je data. Deze functie werkt anders dan het opsporen van plotselinge veranderingen, zoals pieken of dalen. Het richt zich juist op geleidelijke veranderingen die over een langere periode plaatsvinden, en geeft zo een compleet beeld van hoe je gegevens veranderen. Dit is vooral handig voor het spotten van zowel korte als lange termijn trends.

Online Marketing Nieuws Week 8

Het belang hiervan is dat het ons helpt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Met een dieper inzicht in trends kunnen we beter voorspellen wat er in de markt gaat gebeuren, risico’s beheersen en onze middelen slimmer inzetten. Om deze trendgegevens te bekijken, ga je in GA4 naar het gedeelte ‘Inzichten en aanbevelingen’ en kijk je bij de Insight-kaart. Je vindt deze informatie ook in verschillende overzichten, zoals de Rapporten-momentopname, Advertentie-momentopname en de Inzichten-hub.

OpenAI (ChatGPT) komt met Sora

OpenAI, de leider in kunstmatige intelligentie, heeft Sora gelanceerd, een nieuw AI-model dat binnen een minuut realistische en fantasierijke video’s kan maken op basis van jouw tekst beschrijvingen. Dit betekent dat je Sora instructies kunt geven, en het maakt dan een video met personages, acties en gedetailleerde achtergronden zoals jij het wilt.

Het bijzondere aan Sora is dat het begrijpt wat je vraagt en hoe dit in de echte wereld zou werken. OpenAI hoopt met Sora mensen te helpen bij echte uitdagingen. Dit model onderscheidt zich door de lengte van de video’s en hoe nauwkeurig deze zijn, iets wat volgens experts nieuw en invloedrijk is voor de entertainmentindustrie. Vooral in de televisiewereld kan Sora nuttig zijn om korte scènes te maken die verhalen versterken. 

Online Marketing Nieuws Week 8

Hoewel Sora veelbelovend is, erkent OpenAI dat er nog werk aan de winkel is. Het model heeft moeite met het juist interpreteren van ruimtelijke details en het logisch verbinden van acties, zoals iemand die een koekje eet en de gevolgen daarvan. 

Veiligheid staat voorop bij de ontwikkeling van Sora. OpenAI werkt samen met experts om het model te testen op risico’s zoals desinformatie en vooroordelen. Eerst krijgen cybersecurity-professionals en creatieve professionals zoals kunstenaars en filmmakers toegang tot Sora om feedback te geven. 

Deze ontwikkeling komt doordat OpenAI blijft werken aan verbeteringen voor ChatGPT, zoals een functie die gebruikers meer controle geeft over het geheugen van het platform. Hiermee kan ChatGPT gesprekken onthouden voor een persoonlijkere ervaring of juist vergeten wat eerder is besproken.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Homayon Teach Digital
Over de auteur

Homayon Nore

Hey mijn naam is Homayon en ik ben online marketeer. Dagelijks houd ik me bezig met alles wat los en vast zit qua SEO en SEA. Waar ik elke dag keiveel energie uit haal.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.