Marketing voor de groothandel

Ook marketing voor de groothandel gebeurt steeds vaker online. Dat is niet gek: zowel detailhandels als horecaondernemers zoeken naar artikelen via het internet. Tegelijkertijd wordt het aanbod, en dus de concurrentie, steeds groter. Heb je zelf een groothandel? Verdiep je dan zeker in de online marketing trends binnen deze branche.
Bekijk leertrajecten
Marketing voor de groothandel Teach Digital

Online marketing voor de groothandel

Ook binnen de B2B-markt oriënteren kopers zich steeds vaker online. In de huidige hectische wereld hebben we geen tijd te verliezen. Daarom gaat men voor de horeca of detailhandel niet lukraak naar een groothandel toe. We zoeken eerst via Google naar het juiste aanbod voor een mooie prijs. Sterker nog: het liefst komen we helemaal niet meer langs, maar laten we goederen direct bezorgen.

Waarom online marketing voor de groothandel

Met de juiste online marketing zorg je dat jouw groothandel zichtbaar is voor jouw doelgroep. Zeker met sterke concurrenten is dit essentieel. Online marketing vergroot je bereik, versterkt je merknaam en brengt vooral ook nieuwe klanten.

Voorbeelden van online marketing door de groothandel

Een aantal bekende groothandels doet het al goed in de online marketing. Bijvoorbeeld de Sligro: een toonaangevende totaalgroothandel voor de horeca, catering, pompshops, grootverbruikers en het MKB. Je hoeft maar de naam “Sligro”, of zelfs “horecagroothandel” te Googlen en je ziet direct dat ze nadachten over hoe hun bedrijf in de zoekmachine wordt gevonden.

Online marketing zelf uitvoeren

Wat voor groothandel je ook hebt, zorg dat je bijblijft in het online marketing verkeer. Ook jouw bedrijf kan bovenaan de zoekresultaten komen! Je hebt hier alleen wat kennis voor nodig. Volg daarom bijvoorbeeld een korte online marketing opleiding bij Teach Digital. Wat maakt Teach Digital Uniek?

Ontdek Teach Digital

De professionele trainers van Teach Digital zijn ervaren op het gebied van online marketing voor groothandels. Ze adviseren je daar graag over. Bijvoorbeeld tijdens een van de cursussen en opleidingen rondom online marketing, social media en efficiënte webdevelopment.

Waarom Teach Digital?

In tegenstelling tot andere online marketing cursussen, werkt Teach Digital uiterst persoonlijk. Met behulp van een-op-eencoaching leer je precies wat werkt voor jouw bedrijf.

Leertrajecten

Uiteraard biedt Teach Digital niet alleen maar de volledige online marketing opleiding. We hebben bijvoorbeeld ook kleinere social media cursussen die je geheel afstemt op jouw doelen. Meer weten? Bekijk de leertrajecten van Teach Digital.

Online Marketing opleiding

Wil jij aan de slag met online marketing, maar mis je kennis en ervaring? Na deze opleiding ben jij in staat om een succesvolle online strategie uit te werken, op te zetten en te beheren.

Google Ads training

Wil jij winstgevende advertenties opzetten in Google Ads, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Google Ads.

Social Media training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Social Media (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Social Media.

SEO training

Wil jij topposities behalen in Google, maar mis je de basiskennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).

LinkedIn training

Wil jij LinkedIn gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met LinkedIn.

Facebook training

Wil jij Facebook gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Facebook.

Instagram training

Wil jij Instagram gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Instagram.

Twitter training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Twitter (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Twitter.

Pinterest training

Wil jij Pinterest gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Pinterest.

Snapchat training

Wil jij Snapchat gebruiken om jouw Online Marketing Strategie uit te breiden, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Snapchat.

Heb je vragen?

Neem contact op met Bas!

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters Eigenaar

Hoe ziet een coachingstraject er uit?

In deze korte animatie leggen we je in minder dan twee minuten uit hoe een coachingstraject bij Teach Digital eruit ziet!

 

 

Online marketing is een deelproces van marketing. Het is een proces waarbij organisaties, en bestaande of potentiële klanten, via internet waarden en producten creëren en met elkaar uitwisselen. Eenvoudiger gezegd draait het om de vraag: hoe krijg je in een online omgeving een product of dienst onder de aandacht bij de juiste doelgroep?

Online marketing coaching is het leren van het online marketing vak waar en wanneer het jou uitkomt. Door middel van e-learning ben jij instaat om te leren met praktijkopdrachten. De kracht van onze coachingstrajecten ligt in de unieke mix van online en offline ondersteuning. Je krijgt toegang tot een e-learning vol met tekst, beeld, praktijkopdrachten en examens en tegelijkertijd profiteer je van 1-op-1 contact met een online marketing coach. Jouw coach helpt je bij de uitvoering en beantwoordt je vragen zodat jij je straks een volwaardig online marketeer kunt noemen. Onze blended learning methode geeft jou ‘the best of both worlds’!

De kosten per traject verschillen. Echter, is het een duurzame investering omdat je de online marketing kennis intern toepast. Deze kennis blijft binnen je bedrijf en daarom ben je beter in staat om jouw doelstellingen te vertalen naar online marketing.

Met het coachingstraject van Teach Digital ben je ervan verzekerd dat je jezelf binnen een mum van tijd online marketing expert mag noemen. Dankzij onze unieke leermethode leer je binnen no-time alle ins en outs van online marketing en kun jij zelfstandig als marketeer te werk.

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.