Marketing voor recruitment

We zien marketinguitingen overal om ons heen. Op billboards en posters, maar ook op tv en online. Vaak is marketing gericht op de consument. Maar wat nu als je op zoek bent naar medewerkers in plaats van klanten? Ook in de recruitment is marketing essentieel. Met de juiste recruitmentmarketing vind je niet alleen makkelijker talent, mensen willen ook liever bij jou komen werken.
Bekijk leertrajecten
Marketing voor recruitment

Online marketing voor recruitment

Marketing gebeurt steeds vaker online. Zo ook binnen de recruitment. Ideaal, want werkzoekenden gaan meestal online op zoek naar een baan. Via social media, maar ook bijvoorbeeld via de website van Indeed, Randstad of een andere online vacaturebank. Gebruik je de juiste kanalen en zoektermen, dan ben je dus beter vindbaar voor de potentiële medewerker. Juist daarom is online marketing erg belangrijk binnen de recruitment.

Waarom online marketing voor recruitment?

Het eerste wat je doet als je een baan zoekt, is ‘vacature’ + je gewenste functietitel opzoeken via Google. Het resultaat is een lange lijst met beschikbare banen door heel Nederland. Zonde dus als jouw vacature daar niet bij staat. Liever wil je dat jouw wervingsuitingen bovenaan de zoekmachines staan. Goede online marketing helpt daarbij.

Voorbeelden van online marketing uit de recruitment-sector

Scroll op een willekeurige dag eens door je LinkedIn-tijdlijn. Hoeveel recruiters, werkzoekenden en vacatures zie je? Het internet is dé ontmoetingsplaats van vraag en aanbod binnen de recruitmentbranche. De concurrentie is enorm. Juist daarom is online recruitment marketing belangrijk.

Online marketing zelf uitvoeren

Het uitbesteden van online marketing is natuurlijk een optie, maar niet altijd de beste. In het ideale geval bepaal je de wervingsuitingen helemaal zelf. Wel moet je daarvoor wat kennis in huis halen. Zoals Teach Digital trainingen en opleidingen die jou alles leren wat je nodig hebt voor de juiste online recruitment marketing. Dan hoef je niet alleen maar te investeren, maar kan je ook profiteren van je inzet.

Ontdek Teach Digital

Bij Teach Digital doen we niets liever dan jou de fijne kneepjes leren van het online marketing-vak. Daarbij staat jouw bedrijf centraal.

Waarom Teach Digital?

Onze professionele opleiders bieden jou 1-op-1 begeleiding. Je leert wat wél en wat niet werkt voor online werving in de context van jouw merk. Door onze e-learning en persoonlijke begeleiding doe jij die online marketing straks helemaal zelf.

Leertrajecten

Teach Digital biedt verschillende leertrajecten. Van een online marketing opleiding tot aan kleinere social mediatrainingen. Hoe jij je online marketingstrategie ook wil uitbreiden, onze trainingen helpen je verder. Zeker het LinkedIn leertraject en de Google Ads training hebben toegevoegde waarde voor een betere recruitment.

Bekijken bijvoorbeeld het leertraject voor reis organisaties.

Online Marketing opleiding

Wil jij aan de slag met online marketing, maar mis je kennis en ervaring? Na deze opleiding ben jij in staat om een succesvolle online strategie uit te werken, op te zetten en te beheren.

Google Ads training

Wil jij winstgevende advertenties opzetten in Google Ads, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Google Ads.

Social Media training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Social Media (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Social Media.

SEO training

Wil jij topposities behalen in Google, maar mis je de basiskennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).

LinkedIn training

Wil jij LinkedIn gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met LinkedIn.

Facebook training

Wil jij Facebook gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Facebook.

Instagram training

Wil jij Instagram gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Instagram.

Twitter training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Twitter (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Twitter.

Pinterest training

Wil jij Pinterest gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Pinterest.

Snapchat training

Wil jij Snapchat gebruiken om jouw Online Marketing Strategie uit te breiden, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Snapchat.

Heb je vragen?

Neem contact op met Bas!

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters Eigenaar

Hoe ziet een coachingstraject er uit?

In deze korte animatie leggen we je in minder dan twee minuten uit hoe een coachingstraject bij Teach Digital eruit ziet!

 

 

Online marketing is een deelproces van marketing. Het is een proces waarbij organisaties, en bestaande of potentiële klanten, via internet waarden en producten creëren en met elkaar uitwisselen. Eenvoudiger gezegd draait het om de vraag: hoe krijg je in een online omgeving een product of dienst onder de aandacht bij de juiste doelgroep?

Online marketing coaching is het leren van het online marketing vak waar en wanneer het jou uitkomt. Door middel van e-learning ben jij instaat om te leren met praktijkopdrachten. De kracht van onze coachingstrajecten ligt in de unieke mix van online en offline ondersteuning. Je krijgt toegang tot een e-learning vol met tekst, beeld, praktijkopdrachten en examens en tegelijkertijd profiteer je van 1-op-1 contact met een online marketing coach. Jouw coach helpt je bij de uitvoering en beantwoordt je vragen zodat jij je straks een volwaardig online marketeer kunt noemen. Onze blended learning methode geeft jou ‘the best of both worlds’!

De kosten per traject verschillen. Echter, is het een duurzame investering omdat je de online marketing kennis intern toepast. Deze kennis blijft binnen je bedrijf en daarom ben je beter in staat om jouw doelstellingen te vertalen naar online marketing.

Met het coachingstraject van Teach Digital ben je ervan verzekerd dat je jezelf binnen een mum van tijd online marketing expert mag noemen. Dankzij onze unieke leermethode leer je binnen no-time alle ins en outs van online marketing en kun jij zelfstandig als marketeer te werk.

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.