14 februari 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 7 | 2022

online marketing nieuws week 7 teach digital

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe functies die grote bedrijven zoals Twitter, Google en Instagram hebben gelanceerd. Deze week zijn er weer nieuwe updates vanuit Google en introduceert Pinterest een nieuwe AR functie. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 14 februari: Valentijnsdag, Reuzenrad dag, Dag van het huwelijk, Verjaardag YouTube
  • 15 februari: Dag van de betaalde liefde, President’s Day
  • 16 februari: Dag van de Amandel
  • 17 februari: Doe vriendelijk dag, Aswoensdag
  • 18 februari: Drink Wijn dag
  • 19 februari: London Fashion Week [19-23 feb], MOTORbeurs Utrecht [19-21 feb]
  • 20 februari: Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid, Kersentaart dag, Voorjaarsvakantie Noord en Midden [20-28 feb], Huishoudbeurs [20-28 feb]

Google introduceert de nieuwe Search Ads 360

Met de nieuwe geüpdate Google Search Ads 360 wordt het adverteerders nog makkelijker gemaakt. Het platform wordt makkelijker in gebruik door de nieuwe user interface en toegevoegde support voor extra zoekmachine mogelijkheden en campagne types. De nieuwe Search Ads 360 biedt ook manieren om je dagelijkse taken te centraliseren en uit te breiden over verschillende accounts en apparaten. Op deze manier krijg je meer werk gedaan vanuit één plek, wat helpt bij het besparen van tijd en het verkrijgen van betere resultaten! De nieuwe update wordt gedurende de komende maanden uitgerold. Meer weten? Check de link.

Meta overweegt het vertrek van Facebook uit Europa

Het moederbedrijf van Facebook, Meta, denkt erover na om te vertrekken uit Europa als het bedrijf geen data meer van Europese gebruikers mag uitwisselen met de Verenigde Staten. Het Europese Hof van Justitie vindt dat persoonsgegevens in de VS minder goed beschermd zijn dan in Europa. Na aanleiding hiervan hebben de Ierse autoriteiten Facebook een verbod opgelegd. Facebook claimt dat het stopzetten van de trans-Atlantische gegevensoverdracht ‘’een verwoestende impact kan hebben op het bedrijf’’. Een definitief besluit in de zaak komt vermoedelijk in de eerste helft van dit jaar. Meta laat weten dat het waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om een aantal van zijn belangrijkste producten en diensten aan te blijven bieden als er geen goede oplossing komt. Dat zou kunnen betekenen dat Facebook en Instagram niet meer gebruikt kunnen worden in Europa. Meer weten over deze ontwikkeling? Check dan de link.

online marketing nieuws w7

LinkedIn geeft Search Experience in Sales Navigator een nieuwe look

Sales Navigator helpt professionals om hun dagelijkse efficiëntie een boost te geven en de online verkoop te verbeteren. Dit kwartaal komen er nieuwe updates om de search experience in Sales Navigator wat makkelijker voor je te maken. Voor Advanced Plus gebruikers worden de customer-relationship-management systemen in Sales Navigator uitgebreid met de toevoeging van de At-Risk Opportunities list. Meer weten over de nieuwe opties? Check dan de link.

online marketing nieuws week 7

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.