7 februari 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 6 | 2022

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe functies die grote bedrijven zoals Twitter, Google en Instagram hebben gelanceerd. Deze week zijn er weer nieuwe updates vanuit Google en introduceert Pinterest een nieuwe AR functie. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 7 februari: Bubblegum day, Superbowl
  • 9 februari: Toothache day, Safer Internet day
  • 10 februari: Parapludag, Wereld Peulvruchten Dag
  • 11 februari: Wereld ziekendag, Europese dag van alarmnummer 112, Maak een nieuwe vriend dag, Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap
  • 12 februari: Darwindag, Chinees Nieuwjaar
  • 13 februari: Wereld Radio Dag, Get a different name day, New York Fashion Week, Voorjaarsvakantie Zuid [13-21 feb], Carnaval [13-16 feb], WK Baanwielrennen

Pinterest introduceert Try On for Home Decor: vind je nieuwe interieur door middel van de AR functie

De nieuwe augmented reality technologie van Pinterest maakt het mogelijk om items in de app virtueel in je kamer te zien. Zo kun je gemakkelijk bekijken of iets in je interieur past of niet. Meer dan 80.000 shopbare pins kunnen nu virtueel in je huis geplaatst worden. Items die ondersteund worden door deze functie worden 5x zo vaak gekocht dan items waarbij dit niet zo is. De Try On for Home Decor functie is tot nu toe alleen in de Verenigde Staten uitgebracht voor iOS en Android, maar zal in de toekomst internationaal beschikbaar zijn. Lees hier meer over de AR functie van Pinterest.

Pinterest introduceert Try On for Home Decor- vind je nieuwe interieur door middel van de AR functie

Google: Nieuwe Search Console URL Inspection API

Met de launch van de nieuwe URL Inspection API krijg je toegang tot URL-level data voor properties die je beheert in Search Console. Developers hebben hiermee de mogelijkheid om bugs te fixen en pagina’s te optimaliseren. Check de API developer documentation om te zien hoe je de nieuwe API kunt gebruiken. Voor SEO kan de API bijvoorbeeld worden ingezet om langdurig belangrijke pagina’s te monitoren of een enkele pagina te debuggen. Check de link voor meer informatie over deze nieuwe API.

Web 3.0 niet het einde van SEO volgens Google

Er is een discussie gaande rondom Web 3.0 of Web3, gebaseerd op de blockchain waarbij decentralisatie en een token-based economie centraal staan, waarvan wordt gedacht dat dit het einde is van SEO. Experts zoals John Mueller van Google zeggen echter dat dit een ongegronde angst is. Er zullen nog steeds zoekmachines nodig zijn, en SEO blijft daarom belangrijk. Web 3.0 heeft wel andere implicaties, zoals op het verdienmodel van grote bedrijven. Klik hier om meer te weten te komen over de discussie rondom Web 3.0 en SEO.

Het nieuwe Google Partner programma is hier

Na 2 jaar zijn de details van het nieuwe Google Partner programma bekend. De aanpassingen zijn gedaan om up to date te blijven met de veranderingen in de industrie, en te luisteren naar de feedback van partners. De 3 belangrijkste pijlers in het nieuwe programma zijn toegespitst op: Education & Insights, Access & Support en Recognition & Awards. Voor de top 3% van partners heeft Google een nieuwe Premier Partner status ontworpen met extra voordelen: product beta’s, geavanceerde Google Ads support, executive experiences, Premier Partners Awards, nieuw ontworpen 2022 Premier Partner badge en high-value incentives. Lees hier meer over het nieuwe Google Partner programma.

Het nieuwe Google Partner programma is hier

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.