2 mei 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 18 | 2022

Online Marketing Nieuws week 18

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Snapchat, TikTok en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google, YouTube en Twitter. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • 2 mei: Suikerfeest, Wereld Tonijn Dag
 • 3 mei: Dag van de Persvrijheid, Wereld Astma Dag
 • 4 mei: Dodenherdenking 
 • 5 mei: Bevrijdingsdag, Straatvoetbal Dag
 • 6 mei: Internationale Anti-Dieet Dag, No pants Day
 • 8 mei: Moederdag

Europees akkoord over strengere regels voor internetbedrijven

De Europese Unie heeft een definitief akkoord bereikt over strengere wetgeving die de macht van bedrijven als Google en Meta moet beperken en consumenten moet beschermen.

In de Digital Services Act (DSA) staan onder andere regels over het verwijderen van illegale berichten en desinformatie, en meer transparantie van algoritmen. Ook verbiedt de DSA het verzamelen van informatie over gezondheid, seksuele geaardheid en politieke voorkeur van gebruikers. 

YouTube gaat advertenties vertonen tussen YouTube shorts

YouTube shorts is een functie in YouTube die te vergelijken is met TikTok en Instagram Reels. Er worden dagelijks wereldwijd zo’n 30 miljard ‘shorts’ bekeken. 

Volgens Bloomberg is Google begonnen met het testen van het vertonen van advertenties tussen de shorts. Volgens Philipp Schindler, Chief Business Officer van Google, zit het bedrijf nog in een vroege testfase maar is de feedback van adverteerders en de resultaten positief.

Update van handhavingsprocedures Google Ads

Google heeft de handhavingsprocedure voor herhaalde schendingen met 9 aanvullende basisregels geupdate. De implementatie van het op waarschuwingen gebaseerde systeem start vanaf 21 juni 2022. Met een geleidelijke opschaling gedurende een periode van 3 maanden, voor het volgende beleid:

 • Seksuele gunsten in ruil voor compensatie
 • Postorderbruiden
 • Clickbait
 • Misleidend advertentieontwerp
 • Borgstellingsservices
 • Telefoongids- en doorschakelservices
 • Services voor kredietherstel
 • Binaire opties
 • Persoonlijke leningen

Lees de aankondiging van Google hier.

Google Ads Performance Max updates

Google heeft drie nieuwe functies voor Performance Max campagnes aangekondigd. De updates betreffen nieuwe klanten acquisitie doelen, nieuwe analysemogelijkheden en een knop om alle aanbevelingen in één keer door te voeren. 

De update bevat onder andere de mogelijkheid om je bod voor het aantrekken van nieuwe bezoekers te verhogen ten opzichte van terugkerende bezoekers en meer inzicht in welke teksten, afbeeldingen en video’s het best scoren. 

Google heeft prestaties toegevoegd voor Bedrijfsprofielen

Het Google Bedrijfsprofiel Prestaties overzicht laat nu zien hoe je producten presteren in Google Maps en lokale zoekopdrachten. Het laat zien hoeveel mensen je producten bekeken hebben en wat je best presterende producten zijn.

Google heeft prestaties toegevoegd voor Bedrijfsprofielen

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.