25 mei 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 21 | 2021

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over Googles toekomst zonder wachtwoorden, de Marketing Livestream van Google en de nieuwe webwinkeldienst van MailChimp. Ook deze week is weer genoeg gebeurd op het gebied van online marketing, zo is er een nieuw premiumabonnement van Twitter en komen er strengere eisen voor webdesign. Uiteraard kun je weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 25 mei: ‘Internationale Dag van de Vermiste Kinderen’, ‘Handdoekdag’, ‘Tapdansdag’ en ‘Afrikadag’
  • Woensdag 26 mei: ‘Wereld Otter Dag’ en ‘UEFA Europa League Finale’
  • Donderdag 27 mei: ‘Dag van de Zonnebrand’ en ‘Nederlandse Brouwerijdagen (27 mei – 6 juni)’
  • Vrijdag 28 mei: ‘Internationale Dag van de Hamburger’, ‘Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne’ en ‘Masturbatiedag’
  • Zaterdag 29 mei: ‘Internationale Dag van de VN Vredesmacht’
  • Zondag 30 mei: ‘Wereld MS-dag’

Blue: het nieuwe premiumabonnement van Twitter

Twitter werkt aan een premium abonnementsdienst die Twitter Blue gaat heten en 2,99 dollar per maand zal kosten. Daarmee wil het bedrijf voor extra inkomsten zorgen naast de gebruikelijke inkomsten uit advertenties en de verkoop van datalicenties. App-onderzoeker Jane Manchun Wong kondigt alvast een paar functies van Blue aan, zo wordt het mogelijk om je favoriete tweets op te slaan en komt er een Undo Tweet-functie om binnen 30 seconden een tweet ongedaan te kunnen maken.

Twitter lanceert Premium abonnement

Pinterest test nieuwe livestreaming functie op eigen event

Deze week organiseert Pinterest een virtueel event waarop verschillende creators de nieuwe livestream functie van het platform zullen gebruiken, zo meldt TechCrunch. De livesessies zijn nu alleen nog beschikbaar in de VS via de Pinterest app op Android en IOS.

Het event duurt drie dagen en in totaal komen 21 creators aan het woord die tijdens de sessies de interactie opzoeken met de zogenoemde ‘Pinners’. Er kunnen drie gasten meedoen per livesessie, voor het aantal viewers is geen limiet.

Facebook daalt steeds meer in aantal downloads

Facebook zakt steeds lager in de lijst met meest gedownloade apps in de App Store en Google Play; in april werd de app volgens AppFigures minder dan 11 miljoen keer per week gedownload. Een jaar geleden lag dit aantal nog op 15 miljoen. 

De daling in het aantal downloads heeft volgens AppFigures alles te maken met de komst van het populaire TikTok. Naast TikTok worden Instagram en Whatsapp het meest gedownload en pas op de vierde plek komt Facebook. Ook de berichtenapp Facebook Messenger staat slechts op de achtste plek, lager dan bijvoorbeeld Telegram Messenger.

Downloads Facebook kelderen

Je stories bewerk je binnenkort op Story Studio van Snapchat

Snapchat heeft een aparte app ontwikkeld waarmee je jouw content extra professioneel kunt editen, zo laat TechCrunch weten. Op Snapchat verandert er niks aan de huidige bewerkopties, maar op Story Studio vind je straks net dat beetje extra om jouw foto’s en video’s vanaf je telefoon te bewerken. Je kunt je projecten opslaan en met handige editing tools voeg je eenvoudig allerlei visuele elementen en effecten toe. De app zal eerst exclusief voor IOS beschikbaar worden.

Strengere eisen voor website design op komst

Er komt een nieuwe set minimumeisen (Web Content Accessibility Guidelines) omtrent de toegankelijkheid van websites. Volgens Emerce is het doel van de nieuwe eisen dat iedereen makkelijker toegang moet kunnen krijgen tot websites, dus ook mensen met een beperking. Er komt bijvoorbeeld meer aandacht voor vindbaarheid van contactgegevens en ook het invullen van formulieren wordt eenvoudiger gemaakt. De nieuwe wettelijke eisen gaan vanaf komende zomer gelden. 

Google biedt app-ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden

Google deelt nieuwe manieren voor app-ontwikkelaars om hun apps onder de aandacht te brengen en meer mensen te bereiken. Het bedrijf verwacht namelijk dat de verhoogde vraag naar apps de komende tijd zal blijven doorzetten en wil app-ontwikkelaars helpen daarop in te spelen.

Vanaf komende maand wordt bijvoorbeeld het bereik van app-campagnes uitgebreid naar gebruikers in de desktopversies van Google.com en het Google Display Netwerk. Daardoor kunnen gebruikers bij het klikken op een app-advertentie rechtstreeks naar de Play Store worden geleid om de app te downloaden.

User clicks app ad in the Google.com interface on desktop. User is directed to the Play Store on desktop to install the app. User selects the Android device linked to the Play Store account. The app is automatically installed on the mobile device.

Daarnaast krijgen app-ontwikkelaars meer inzichten in de manier waarop hun app gebruikt wordt en zijn er geen code-updates nodig om een in-app-evenement te creëren. Ook kun je straks eenvoudig deep links inzetten om gebruikers sneller naar specifieke plekken in een app te leiden. Google zal de nodige tools bieden om daarbij te helpen.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.