23 mei 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 21 | 2022

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van WhatsApp, Google Search Console en TikTok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere YouTube en TikTok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 23 mei: Internationale Dag van de Schildpad
  • 24 mei: Nationale Dag Aandacht voor Sterven
  • 26 mei: Hemelvaart
  • 27 mei: Zonnebranddag
  • 28 mei: Internationale Hamburger Dag, Wereld Afrika Dag

YouTube kondigt functie voor frequentiebeheer aan

YouTube komt met een nieuwe instelling voor advertenties. Het wordt mogelijk om in te stellen hoe vaak per week een gebruiker je advertentie maximaal te zien mag krijgen. Hiermee kan je voorkomen dat je advertentie te vaak aan dezelfde persoon getoont wordt en daardoor als irritant wordt ervaren. YouTube heeft hiervoor een test gedaan in samenwerking met Discovery+ en geeft aan positieve resultaten te zien op gebied van bewustzijn bij gebruikers. 

Nieuw advertentievorm op TikTok

TikTok heeft aangekondigd dat het een nieuw advertentieproduct lanceert, genaamd “Branded Mission”. Hiermee kunnen makers in contact komen met merken en mogelijk beloningen voor video’s kunnen ontvangen. Met het nieuwe advertentieproduct kunnen adverteerders content van makers gebruiken en de best presterende video’s omzetten in advertenties. Adverteerders kunnen merkcampagnes lanceren en makers aanmoedigen hieraan deel te nemen. Merken kunnen een briefing ontwikkelen en deze versturen aan de makers en hen aanmoedigen om deel te nemen. Alle makers die minimaal 18 jaar oud zijn en minimaal 1.000 volgers hebben, komen in aanmerking voor deelname aan een Branded Mission.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.