27 juni 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 26 | 2022

online marketing nieuws week 26

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Microsoft, Google en Twitter. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Twitter, LinkedIn en TikTok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 27 juni: Dag van de Zonnebril
  • 28 juni: Internationale Caps Lock Dag
  • 29 juni: Modder Dag
  • 30 juni: Social Media Dag
  • 1 juli: Keti Koti, Dag van de Komkommer
  • 2 juli: Wereld Ufo Dag
  • 3 juli: Blijf uit de Zon Dag

Nieuw: Twitter Write

Twitter introduceert een nieuwe tool: Twitter Write. Hiermee kunnen gebruikers langere content plaatsen, die ‘Opmerkingen’ worden genoemd. Waar een tweet maximaal 280 tekens mag bevatten, kan een Opmerking uit 2.500 woorden bestaan.

Bekijk hier een voorbeeld van een ‘Opmerking’. Hier vind je meer informatie over de nieuwe functie.

Op dit moment is Twitter deze functie nog aan het testen met een selecte groep gebruikers.

TikTok moet transparanter zijn over advertenties

Europese toezichthouders hebben TikTok opgelegd om beter te communiceren over advertenties. Het moet duidelijker worden wat advertenties zijn. Deze zijn nu niet altijd goed te onderscheiden van de andere content. Commerciële content moet daarom gemarkeerd worden met een duidelijk label.

Daarnaast moeten gebruikers de mogelijkheid krijgen om gepersonaliseerde advertenties te weigeren. Deze mogelijkheid is er nu ook, maar dat wordt niet duidelijk genoeg aangegeven.

Lees het persbericht van de Europese Commissie hier.

Nieuwe deel-optie op LinkedIn

LinkedIn voegt een nieuwe optie toe om berichten van anderen te delen. Je kan nu kiezen tussen ‘opnieuw plaatsen’ of ‘delen met uw mening’.

Voorheen was ‘delen met uw mening’ de enige optie voor het delen van berichten. Bij het delen kan je dan zelf een bericht toevoegen die boven het gedeelde bericht wordt vertoont. De nieuwe functie, opnieuw plaatsen, heeft meer weg van de retweet-functie van Twitter. Het bericht wordt dan direct gedeeld, zonder bijschrift.

Nieuwe deel-optie op LinkedIn

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.