4 juli 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 27 | 2022

online marketing nieuws week 27

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Twitter, LinkedIn en TikTok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Spotify, Google en Snapchat. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 4 juli: Independence Day
  • 5 juli: Bikini Dag
  • 6 juli: Wereld Kus Dag, Fiend Chicken Dag
  • 7 juli: Dag van het Sprookje, North Sea Jazz
  • 9 juli: Offerfeest, Zomervakantie midden (tot 21 augustus)
  • 10 juli: IJsthee Dag

Uitgaven audio-reclame groeien het snelst binnen online reclame

Emerce meldt dat binnen online reclame de uitgaven voor audio reclames het snelst stijgen. In Europa werd 700 miljoen euro uitgegeven aan reclame bij radiozenders en podcast, dat is een stijging van 51%. Dit blijkt uit cijfers van IAB Europe. Dit is de eerste keer dat IAB Europe in kaart brengt hoeveel geld adverteerders in digitale audio investeren.

De grootste post blijft video, daaraan werd vorig jaar 18,5 miljard euro uitgegeven.

Snapchat premium beschikbaar in 9 landen

Het premium abonnement van Snapchat wordt geïntroduceerd in negen landen.

Premium-gebruikers krijgen als eerst toegang tot nieuwe en tot exclusieve functies. Het zorgt niet voor een advertentievrije ervaring.

Het abonnement heeft op dit moment weinig nog weinig functies. Voor premium gebruikers zijn zes extra functies beschikbaar, waaronder locaties van vrienden terugkijken en kunnen zien wie hun verhalen meerdere keren heeft bekeken.

Het abonnement kost €4,- per maand. Wanneer het abonnement in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Spotify introduceert evenementenfeed

Spotify heeft zijn Concert Hub vervangen door een nieuwe evenementenfeed. Daarin worden vermeldingen gedaan van aankomende evenementen van artiesten. Hiervoor werkt Spotify samen met AXS, Dice, Eventbrite, See Tickets en Ticketmaster.

Als een gebruiker luistert naar een artiest die een opkomend evenement heeft, wordt dit evenement getoond tijdens het luisteren. Ook worden voorgestelde evenementen getoond op basis van je luistergedrag.

Herontwerp van Gmail

Google is al enkele maanden bezig met updaten van Gmail. Op dit moment moeten gebruikers het zelf aangeven als ze de nieuwe interface willen gebruiken. Google is nu zo ver dat de nieuwe interface de standaard wordt.

De nieuwe Gmail maakt het makkelijker om te switchen tussen verschillende programma’s van Google, zoals Meet en Chat.

Herontwerp van Gmail

Google Hangouts stopt

Google heeft aangekondigd definitief te stoppen met Google Hangouts. Gebruikers moeten overstappen naar Google Chat. De overstap naar Google Chat biedt nieuwe en betere manieren om verbinding te maken en samen te werken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Documenten, Presentaties of Spreadsheets bewerken.

Lees de aankondiging van Google.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.