11 juli 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 28 | 2022

online marketing nieuws week 28

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Spotify, Google en Snapchat. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google en Twitter. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • 11 juli: Wereldbevolkingsdag, Dag van het Schaap
 • 13 juli: Dag van de Franse Frietjes, Internationale Puzzeldag, Feestdag Vlaamse Gemeenschap
 • 14 juli: Begin van de Zwarte Cross
 • 15 juli: Wereld Jonge Talentendag
 • 16 juli: Internationale Dag van de Slang

Google Search Console Insights ondersteunt Google Analytics 4

Google Search Console Insights is een gratis tool van Google dat een rapport maakt van bezoekers op je website. Insights vergaart deze informatie van Google Analytics en Google Search Console. Op basis van deze informatie kan jij jouw content beter optimaliseren.

Sinds deze week is het ook mogelijk om Google Search Console Insights te gebruiken als je gebruik maakt van Google Analytics 4.

Google Search Console Insights ondersteund Google Analytics 4
Klik op de bron voor meer informatie.

Twitter test een nieuwe integratie met Bitmoji’s als profielfoto

Twitter is aan het experimenteren om Bitmoji’s te integreren als profielfoto. Op deze manier geeft Twitter haar gebruikers de mogelijkheid om meer variatie te hebben in hun profielkeuzen.

Twitter test een nieuwe integratie met Bitmoji’s als profielfoto
Aangezien Bitmoji een onderdeel is van Snapchat duidt dit ook op een samenwerking tussen de twee social media platformen. Alleen wanneer de integratie uitgerold wordt, is niet zeker volgens socialmediatoday.

Google Ads Diagnostics Insights is nu zichtbaar op de overview pagina

Google Ads heeft haar Insights en Overview pagina geupdate. Nu is op deze pagina ook de diagnostic insights te zien. Dankzij deze update is volgende makkelijker te overzien:

 • Account status;
 • Betalingsstatus;
 • Policy review;
 • Conversie tracking;
 • Campagnebudget;
 • Biedstrategie;
 • Campagne status;
 • Kwaliteitsscore.

Klik op de bron voor meer informatie.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.