19 juli 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 29 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over verlaagde commissies bij Bol.com en langere video’s op TIkTok. Deze week staat in het teken van Google’s nieuwste advertentie-oplossingen op het gebied van mobiel gamen. Ook krijg je natuurlijk weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 19 juli: ‘Hoveniersmaandag’, ‘Roze Maandag’ en ‘Offerfeest (19 – 23 juli)’
  • Dinsdag 20 juli: ‘Nijmeegse Vierdaagse (20 – 23 juli)’
  • Woensdag 21 juli: ‘Junk Food Day’
  • Donderdag 22 juli: ‘Hangmatdag’
  • Vrijdag 23 juli: ‘Tomorrowland (23 – 25 juli)’ en ‘Olympische Zomerspelen (23 juli – 8 augustus)’
  • Zaterdag 24 juli: ‘Tequiladad’ en ‘Zomervakantie Zuid (24 juli – 5 september)’
  • Zondag 25 juli: ‘Wine and Cheese Day’

Google helpt mobiele gameontwikkelaars met vernieuwde advertentiemogelijkheden

Google zag hoe mensen het afgelopen jaar steeds meer en langer mobiel gingen gamen en wil gameontwikkelaars helpen een duurzame groei te stimuleren met vernieuwde advertentie-oplossingen. Tegelijkertijd wordt de privacy regelgeving op dit gebied inzichtelijker gemaakt.

Binnenkort wordt het op Android mogelijk om op basis van doelrendement op advertentie-uitgaven te bieden als het gaat om app-campagnes waarmee bestaande spelers opnieuw worden betrokken. Daarmee zouden de meest waardevolle gamers loyaal en actief moeten blijven. Verder wordt open bieden voor iedereen beschikbaar gemaakt. Check het volledige artikel van Google om helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste advertentiemogelijkheden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.