18 juli 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 29 | 2022

online marketing nieuws week 29

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Google en Twitter. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Leadinfo, Google, Whatsapp, Spotify en TikTok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 17 juli: Wereldemojidag
  • 18 juli: Internationale Nelson Mandela Dag, Hoveniersmaandag (Nederland)
  • 19 juli: Begin van de Nijmeegse Vierdaagse
  • 21 juli: Junkfooddag, Nationale Feestdag (België)
  • 22 juli: Hangmatdag, Begin van Tomorrowland
  • 24 juli: Tequiladag, Neven en Nichtendag

Leadinfo valt in handen van hoster team.blue

Leadinfo, een bedrijf dat zich specialiseert in het verkrijgen van B2B leads, wordt overgenomen door Team blue. Team blue is een fusie van Combell Group, Register Group en TransIP group en is werkzaam in door heel Europa.

Leadinfo is vijf jaar geleden in Nederland begonnen met een partnerprogramma dat wordt gebruikt door 1.200 verschillende marketingbureaus. Het niet bekend of er iets gaat veranderen in het partnerprogramma.

Voor meer informatie over deze overname bekijk dan het nieuws van emerce.

Whatsapp maakt het mogelijk om elke emoji toe te voegen als reactie

Sinds deze week is het mogelijk om via Whatsapp om elke emoji toe te voegen als reactie. Whatsapp kwam eerder dit jaar met de optie om reacties toe te voegen aan berichten, maar dat kon in begin maar met zes verschillende emoji’s.

Whatsapp maakt het mogelijk om elke emoji toe te voegen als reactie

Deze update wordt langzaam voor iedereen beschikbaar die Whatsapp gebruikt. Bekijk het nieuwsbericht voor meer informatie.

Google maakt Ads Creative Studio beschikbaar voor alle soorten bedrijfsbranches

Google heeft deze week aangekondigd dat zij Ads Creative Studio beschikbaar maakt voor alle bedrijfsbranches.

Vorig jaar begon Ads Creative Studio als beta versie om adverteerders te voorzien van meerdere versies van één advertentie. Wanneer je een advertentie maakt, creëert Ads Creative Studio verschillende advertenties op basis van jouw eerder upgeloade bestanden. Deze advertenties kun je vervolgens helemaal naar jouw smaak aanpassen.

Google maakt Ads Creative Studio beschikbaar voor alle soorten bedrijfsbranches

Nu is het mogelijk om met Ads Creative studio verschillende formats te gebruiken en om afbeeldingen te exporteren naar de Google Ads asset bibliotheek. Dit maakt Ads Creative studio een handige tool om goede advertenties te maken voor jouw bedrijf.

Tiktok krijgt meer kijktijd dan Youtube

Vorig jaar lag de kijktijd tussen TikTok en YouTube nog redelijk dicht bij elkaar. TikTok ontving zo 82 minuten per dag versus YouTube met 75 minuten. Dit gat is momenteel alleen maar aan het groeien: 91 minuten tegenover 56 minuten per dag.

Bedrijven als YouTube, Instagram en Snapchat reageerden op dit populaire nieuwe social media kanaal. Elk ontwikkelde ze een feature voor hun app die lijkt op wat TikTok doet. Bijvoorbeeld de Reels van Instagram.

Bekijk het nieuwsbericht voor meer informatie.

Heardle valt in de handen van Spotify

Misschien heb je het wel opgemerkt, maar het populaire muziekspel Heardle is ineens onspeelbaar geworden in Nederland. Dit komt doordat Spotify het spel heeft opgekocht. Wanneer je Spotify gebruikt zal de game dan ook op termijn in de Spotify-app worden toegevoegd!

Heardle valt in de handen van Spotify

Voor wie het spelletje niet kent, je krijgt de eerste seconde van een populair nummer te horen. Als je het nummer herkent win je. Zo niet, verdubbelt de lengte van het fragment en heb je nog zes pogingen.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.