2 augustus 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 31 | 2021

Header online marketing nieuws week 31

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog kreeg je de kwartaalupdates van Snapchat en Facebook en las je over de nieuwe vertaalfunctie van Instagram. Deze week lees je over het nieuwe waarschuwingensysteem van Google en over maatregelen van Facebook om jonge gebruikers beter te beschermen. Ook krijg je natuurlijk weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken: 

  • Dinsdag 3 augustus: ‘Watermeloendag’
  • Donderdag 5 augustus: ‘Oesterdag’
  • Vrijdag 6 augustus: ‘Dag van de Frisse Adem’
  • Zaterdag 7 augustus: ‘Internationale Bierdag’
  • Zondag 8 augustus: ‘Internationale Kattendag’ en ‘Dance Valley’

Facebook komt met updates om jongste gebruikers online te beschermen

Facebook gaf afgelopen week inzicht in de manier waarop geprobeerd wordt om gebruikers onder de 13 van Facebook en Instagram af te houden, bijvoorbeeld door kunstmatige intelligentie in te zetten. Dertien is namelijk de minimale leeftijd waarop het toegestaan is om een account aan te maken. Maar ook aan de doelgroep tot 18 jaar besteedt Facebook extra aandacht, omdat deze gebruikers een veiligere en meer privé ervaring moeten kunnen krijgen op de platformen. Het beleid wordt gewijzigd en het wordt voor adverteerders moeilijker om aan gegevens van tieners onder de achttien te komen. Zo kunnen er dus minder specifieke advertenties worden gemaakt. Lees het volledige blogartikel om te weten wat er precies veranderd is.

Nieuw waarschuwingssysteem van Google

Google introduceert een nieuw systeem dat gebaseerd is op waarschuwingen. Daarmee moet de Google Ads omgeving veilig en positief blijven. De waarschuwingen zijn namelijk bedoeld voor adverteerders die het beleid van Google Ads niet volgen en met elke schending worden de maatregelen zwaarder. Zo kan een account tijdelijk geblokkeerd worden of, bij een derde waarschuwing, opgeschort. Na een waarschuwing moeten adverteerders een formulier indienen om een blokkering op te kunnen heffen. Ook is het mogelijk om bezwaar te maken. Het nieuwe systeem van Google wordt in september geïmplementeerd.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.