1 augustus 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 31 | 2022

online marketing nieuws week 31

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Instagram, Shopify, Snapchat, TikTok, Facebook, Google en LinkedIn. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Instagram, Youtube en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 1 augustus: World Wide Web day
  • 3 augustus: Watermeloendag,
  • 5 augustus: Wereldoesterdag, Internationale Dag van het Bier
  • 6 augustus: Begin sneekweek,
  • 7 augustus: Internationale Transgenderrechtendag

Instagram gaat het platform niet herontwerpen

Afgelopen week werden de kwartaalcijfers van Meta bekend gemaakt en bleek dat de cijfers van Meta tegenvielen. Als reactie heeft Mark Zuckerberg gezegd dat Instagram op de schop gaat. Door de hoeveelheid Instagram-inhoud die door AI wordt aanbevolen ‘meer dan te verdubbelen’. Zodat Instagram meer kan concurreren met TikTok.

De testfase was al begonnen, maar na veel kritiek van influencers ziet Instagram toch af van het herontwerpen van het platform. Emerce concludeert dat Instagram geen raad weet met de nieuwe concurrent TikTok.

YouTube introduceert ‘’Edit into a short’’ optie

Met de ‘’Edit into a short’’ optie maakt YouTube het mogelijk om uit een bestaande video, clips te editen van maximaal zestig seconden. Op deze manier kan de gebruiker makkelijker extra content te creëren uit bestaande video’s.

YouTube introduceert ‘’Edit into a short’’ optie

Het creëren van Shorts bevat ook alle Shorts editing tools. Zoals het toevoegen van tekst en het toepassen van filters. Ook is het mogelijk om van verschillende video’s één Short te maken. Daarbij wordt vanaf de Short video ook terug gelinkt naar het originele (langere) video.

Voor meer informatie, bekijk onze bron.

Google introduceert een nieuwe tool voor Google Ads

Afgelopen week heeft Google in een blog een nieuwe tool aangekondigd. Deze tool heet ‘’Gross Revenue’’ en het biedt adverteerders meer inzicht in hun advertentie investering.

Google introduceert een nieuwe tool voor Google Ads

Deze tool wordt nu alleen getest in Google Display en Video 360, maar wordt later toegepast in alle advertentie vormen van Google Ads.

Google sluit daarop aan dat de update in kader staat om meer transparantie te tonen aan adverteren, zodat men meer vertrouwen krijgt in het advertentieplatform.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.