5 augustus 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 32 | 2022

online marketing nieuws week 32

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Instagram, Youtube en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Pinterest, Microsoft, Facebook en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 8 augustus: Internationale Kattendag
  • 10 augustus: Internationale Dag van de Biodiesel
  • 11 augustus: Zoon en Dochterdag
  • 12 augustus: Internationale Dag van de Jeugd, Internationale Dag van de Olifant
  • 13 augustus: Linkshandigendag

Pinterest introduceert een nieuwe app: Shuffles

Shuffles is de nieuwe app waarmee je collages van foto’s kan maken, bewerken en later effects aan kan toevoegen.

Gebruikers kunnen collages maken uit hun Pinterest’s library, Snaps en foto’s van de telefoon zelf. Vervolgens kan men de collage bewerken en animatie effecten toevoegen. Tenslotte kunnen mensen hun collage versturen of delen en laten bewerken door andere gebruikers.

Pinterest introduceert een nieuwe app: ShufflesShuffles is nu nog in een testfase waarbij mensen op een wachtlijst staan om de app te testen. Bekijk onze bron voor meer informatie over shuffles.

Microsoft lanceert Outlook Lite

Afgelopen week heeft Microsoft een lichtere versie uitgebracht van Outlook voor Android. De app heeft een downloadgrootte van 5MB. Wat een behoorlijk verschil met de 80MB app van de normale versie.

Emerce zegt dat Outlook Lite is op dit moment alleen beschikbaar in bepaalde landen, maar Microsoft overweegt om de app ook in andere landen uit te brengen.

Facebook stopt met Live Shopping

Per 1 oktober kunnen gebruikers van Facebook niet meer Live Shopping evenementen organiseren. Het is wel mogelijk om live te gaan op Facebook, maar men kan niet meer labels koppelen aan producten of producten verkopen. Op Instagram blijven Live Shopping- evenementen wel mogelijk.

Facebook gaat zich meer focussen op reels, omdat Facebook constateert dat gebruikers meer kijken naar korte video’s dan livestreams zegt Emerce.

Google voegt ‘’Google Duo’’ samen met ‘’Google Meet’’

Google gaat het platform voor videobellen (Google Duo) en het platform voor vergaderingen (Google Meet) samenvoegen tot één platform. De verwachting is dat in september de samenvoeging klaar is.

Google voegt ‘’Google Duo’’ samen met ‘’Google Meet’’Bekijk onze bron voor meer informatie.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.