22 augustus 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 34 | 2022

online marketing nieuws week 34

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Pinterest, Microsoft, Facebook en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere TikTok, Snapchat, Whatsapp en BeReal. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 23 augustus: Internationale Dag ter Herinnering aan de Slavenhandel en de Afschaffing ervan, Verjaardag internet
  • 25 augustus: Kiss and Make Up Day
  • 26 augustus: Nacht van de Vleermuis
  • 27 augustus: Gronings Ontzet

Snap+ heeft 1 miljoen gebruikers en introduceert nieuwe features

Afgelopen week heeft het bedrijf Snap bekend gemaakt dat haar betaalde platform 1 miljoen gebruikers heeft behaald. Daarbij introduceert Snap ook nieuwe functies voor de betalende gebruikers:

  • Berichten van Snap+ gebruikers worden boven reguliere snap gebruikers geplaatst;
  • Snap+ gebruikers kunnen zelfgemaakte emoji’s toevoegen aan hun Snap avatar;
  • Snap+ gebruikers hebben toegang tot exclusieve achtergronden voor hun Bitmoji avatars.

Snap+ heeft 1 miljoen gebruikers en introduceert nieuwe features

Voor meer informatie bekijk onze bron.

BeReal wordt steeds populairder

BeReal is een social media platform waarbij gebruikers elke dag een melding krijgen om zo snel mogelijk een foto te maken voor hun volgers. Het is niet mogelijk om filters toe te passen en dat maakt het ‘’real’’.

Volgens Emerce gebruikte in juli 15 procent van de 13-24 jarigen deze app en heeft het veel groeipotentie.

Het is nu mogelijk om TikTok stories te delen op Instagram en Facebook

Deze week is het mogelijk om jouw TikTok stories te delen via Instagram en Facebook. Deze functie is nieuw en nog niet beschikbaar voor alle gebruikers meldt TechCrunch.

Het is nu mogelijk om TikTok stories te delen op Instagram en Facebook

Deze functie maakt het mogelijk om een TikTok story gelijk in jouw Instagram story of Facebook story te plaatsen. Je kan deze feature vinden onder de deelfunctie van TikTok.

WhatsApp introduceert nieuwe Windows-app

Deze week heeft Whatsapp een nieuwe app uitgerold voor Windows gebruikers. Met deze app is het niet meer noodzakelijk om je telefoon te koppelen om berichten te verzenden, ontvangen of synchroniseren.

In de toekomst zal deze app ook beschikbaar zijn voor Mac gebruikers meldt Emerce.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.