11 september 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 37 | 2023

Online marketing nieuws week 37

Online Marketing Nieuws | Week 37 | 2023

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Snapchat en TikTok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Meta. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 11 september: Verspillingsvrije Week
  • 13 september: Dag van het Positief Denken
  • 15 september: Internationale dag van de Democratie
  • 16 september: Guacamoledag/ Begin van het Oktoberfest
  • 17 september: Internationale dag van de Countrymuziek

Meta publiceert nieuwe gids voor AI Marketing

Meta heeft een nieuwe gids gepubliceerd voor zijn verschillende automatiserings- en AI-advertentie tools. Dit om marketeers te helpen zich voor te bereiden op de komende feestdagen.

Meta publiceert gids voor AI Marketing

Het is een handige uitleg die je kan helpen nadenken over hoe AI-tools jouw Facebook- en Instagram-advertentie aanpak kunnen optimaliseren. 

Ten eerste bekijkt de gids hoe de AI-tools van Meta merken al helpen, met statistieken over de prestaties van de vakantie campagne van vorig jaar. De gids bevat ook opmerkingen over hoe mensen de apps van Meta gebruiken om de beste deals te vinden, waarmee de waarde en het potentieel van de advertentie-opties worden onderstreept.

Binnenkort kan je het hele proces voor het maken van campagnes automatiseren, van creatief tot targeting, en de gids geeft overzichten van hoe elk element wordt ontwikkeld en hoe u al verschillende automatisering aspecten binnen uw proces kunt gebruiken.

De gids bevat ook tips over een effectieve advertentie accountstructuur, berichten voor bedrijven, de Conversie API en meer. Er is ook een overzicht van hoe je jouw vakantie campagnes plant voor maximale impact.

Je kunt Meta’s ‘Peak Sales, Peak Performance’-gids hier downloaden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Homayon Teach Digital
Over de auteur

Homayon Nore

Hey mijn naam is Homayon en ik ben online marketeer. Dagelijks houd ik me bezig met alles wat los en vast zit qua SEO en SEA. Waar ik elke dag keiveel energie uit haal.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.