26 september 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 39 | 2022

nline marketing nieuws week 39

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van TikTok en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere YouTube, Apple, Facebook en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 25 september: Wereld Droomdag;
  • 27 september: Nationale Koffie Dag;
  • 28 september: Dag van de Thuiszorg;
  • 29 september: Wereld Hart Dag;
  • 30 september: Nationale Broer en Zus dag;

3 Updates aangekondigd tijdens de ‘’Made on YouTube’’ event

Afgelopen week heeft YouTube een event gehouden waarin YouTube verschillende updates heeft aangekondigd. De updates zijn als volgt:

  • Creator music (een platform waarbij muzikanten hun muziek kunnen uploaden en content creators tegen betaling hun muziek gebruiken in hun video’s);
  • Meer manieren om geld te verdienen met YouTube ( uitbreiding van het huidige Youtube Partner Program waarbij er 10 nieuwe manier zijn om geld te verdienen);
  • Nieuwe manieren om geld te verdienen met YouTube Shorts ( een nieuw business model content creators krijgen geld van advertenties die tussen shorts worden afgespeeld).

3 Updates aangekondigd tijdens de ‘’Made on YouTube’’ event

Deze updates worden in 2023 uitgerold en staan in het teken om content creators financieel meer te ondersteunen.

Apple Store verhoogt haar prijzen vanaf oktober

Apple heeft bekend gemaakt dat zij haar prijzen gaat verhogen in de Appstore. De prijsverhoging wordt doorgevoerd in alle landen die de euro gebruiken, Japan en Maleisië.

Apps die bijvoorbeeld nu €0,99 zijn, worden nu €1,19. De exacte reden van de prijsverhoging is niet bekend gemaakt, maar Emerce denkt dat het te maken heeft met de wisselkoers. Zo staat de dollar nu gelijk aan de Euro.

Facebook introduceert ‘’Collaborative Ads’’

Afgelopen week heeft Meta ‘’Collaborative Ads’’ aangekondigd voor bedrijven in de voedselbranche. Deze Ads maken het mogelijk om voor lokale bedrijven hun producten te tonen en verkopen aan nieuwe doelgroepen die in de buurt zijn. De Collaborative Ads tonen alleen producten als ze in voorraad zijn met actuele prijzen.

Facebook introduceert ‘’Collaborative Ads’’
Met de Collaboratieve Ads wordt dus mogelijk gemaakt om op mensen te focussen die in de buurt van hun bedrijf zijn door middel van gerichte advertenties op Facebook en Instagram.

Wijzigingen voor video-RDA-advertenties in display-campagnes

Google Ads heeft aangeven dat zij wijzigingen gaan aanbrengen in het factureren en attributie voor video-RDA-advertenties in display-campagnes. Google verwacht dat deze wijziging meer conversies voor display-campagnes oplevert. Doordat de advertentieweergave wordt geoptimaliseerd voor CVW-doelen (Conversies voor Volledige Weergave). De aanpassing heeft ook effect op de manier waarop Google Ads conversies toeschrijft en factureert.

Na deze wijziging schrijft Google Ads conversies niet alleen toe aan klikken, zoals Google eerder deed, maar ook aan volledige weergaven. In de facturering wordt een vergelijkbare aanpassing doorgevoerd.

De updates worden vanaf november 2022 uitgerold voor display-campagnes die zijn gemaakt vóór 19 juli 2022. Google raadt daarbij wel aan om de prestatiestatistieken en biedingen bij te houden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.