30 september 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 40 | 2022

nline marketing nieuws week 40

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van YouTube, Apple, Facebook en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Whatsapp, YouTube en Twitter. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 2 oktober: Werelddag van de Boerderijdieren, Internationale Dag van de Geweldloosheid
  • 3 oktober: Wereld MSA, Wereldhabitatdag, Internationale Dag van de Schoolbibliotheek
  • 4 oktober: Dierendag, Wodkadag, Tacodag
  • 5 oktober: Dag van de Leraar
  • 7 oktober: Nationale Ouderendag

YouTube voegt ‘’narration’’ toe aan Shorts

Afgelopen week heeft YouTube ‘’narration’’ toegevoegd aan Shorts. Met deze functie is het mogelijk om commentaar te plaatsen over de videos. Deze functie wordt op al TikTok gebruikt voor kook, instructie en reactie videos.

Om deze functie te gebruiken, moet je bij een opgenomen video rechtsboven op de knop drukken. Kies dan de voice over optie en druk op start wanneer jij wil beginnen met jouw voice over. Achteraf kan je nog de volume instellen en eventueel de opname ongedaan maken.

Bekijk onze bron voor meer informatie.

Het wordt mogelijk om een call link aan te maken in WhatsApp

Net zoals bij Zoom en Google Meet een link kan aanmaken voor een videogesprek, kan dat nu ook bij Whatsapp. Op dit moment worden videogesprekken met 32 personen getest en is de nieuwe functie nog niet voor iedereen beschikbaar.

Het wordt mogelijk om een call link aan te maken in WhatsApp

Deze functie is alleen beschikbaar voor Whatsapp gebruiker en wordt volgens TechCrunch de aankomende tijd voor alle gebruikers uitgerold.

Twitter focust zich meer op video’s met twee nieuwe updates

Twitter gaat zich meer focussen op videos. Daarbij heeft Twitter updates uitgerold: Een videoplayer en een video carousel op de verkennen pagina.

Met de nieuwe videoplayer maakt Twitter het mogelijk om de video fullscreen te laten gaan en kan je naar links en naar swipen om naar andere video’s te gaan. De video carousel op de verkennen pagina laat gerelateerde video’s zien zoals dat ook gebeurt met tweets en trends. Deze update is niet nog niet in elk land beschikbaar.

Deze updates zullen in de toekomst uitrollen voor elke gebruiken geeft Adweek aan.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.