14 oktober 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 42 | 2022

nline marketing nieuws week 42

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Google Analytics, Twitter, Microsoft en Facebook. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google en Tik Tok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 16 oktober: Dag van de Baas;
  • 18 oktober: Dag van de Chocolade Cupcake, Geen Baard Dag;
  • 19 oktober: Internationale Dag van de Borstkanker;
  • 21 oktober: Internationale Dag van de Nacho.

Nieuwe updates voor Tik Tok Ads Marketing

Afgelopen week heeft Tik Tok nieuwe updates aangekondigd voor online marketeers. Deze updates hebben te maken met adverteren en branding. In een blog heeft TikTok aangekondigd welke updates er komen die zijn als volgt:

  • Nieuwe tools voor efficiëntere campagnes;
  • Nieuw campagne doel: Focused View;
  • Community building;
  • Showtime Ads voor filmstudio’s;

Nieuwe updates voor Tik Tok Ads Marketing

Klik op de link om de volledige blog van TikTok te lezen.

Google Ads API 2023 update kalender uitgebracht

Google Ads gaat in 2023 verschillende API updates uitbrengen en heeft bekend gemaakt wanneer die updates gaan uitrollen. Dit is echter alleen indicatie en kan in de toekomst veranderd worden.

Google Ads API 2023 update kalender uitgebracht

Gerucht: Weer een ranking algoritme update in Google?

Seroundtable.com brengt naar voren dat er mogelijk een algoritme update is geweest op 12 oktober. Er waren die dag veel schommelingen in de rankings. Google heeft echter niks bekend gemaakt over een eventuele update.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.