31 oktober 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 44 | 2022

online marketing nieuws week 44

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Google en Tik Tok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere TikTok, Google en Meta. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 31 oktober: Halloween;
  • 1 november: Allerheiligen;
  • 2 november: Allerzielen;
  • 3 november: Sandwichdag, Clichédagl
  • 4 november: Dag van de BHV, Snoepdag.

Nieuwe updates voor YouTube

YouTube heeft bekend gemaakt dat er nieuwe updates aan zitten te komen. Zo krijgt YouTube een nieuwe uitstraling dat er overzichtelijker en levendiger uit ziet. Daarnaast heeft YouTube nu ook ambient mode.

Nieuwe updates voor YouTube

Maar de grootste is de nieuwe ‘’pinch to zoom’’ functie. Met deze functie kan jij het beeld van YouTube inzoomen met jouw vingers en blijft het beeld staan als jij jouw vingers van het beeld haalt.

Nieuwe functie in Snapchat: Director mode

In april kondigde Snapchat deze functie al aan, maar director mode is nu uitgerold voor alle gebruikers van Snapchat. In deze video laat Snapchat welke functies director mode allemaal heeft.

Wil jij zelf meer weten over Snapchat en Snapchat adverteren? Bekijk dan onze Snapchat training. Daar leer jij met behulp van onze coach hoe jij Snapchat het beste kan inzetten voor jouw bedrijf aan de hand van praktijkopdrachten en onze e-learning!

Elon Musk heeft Twitter overgenomen

Al een hele tijd kwam Elon Musk in het nieuws over Twitter, maar afgelopen week is het eindelijk rond. Elon Musk wil van Twitter een platform maken voor de vrijheid van meningsuiting.

Daarnaast zet Elon Musk zich ook in om spambots tegen te gaan. Volgens nu.nl is de toekomstvisie van Twitter om een platform te worden voor alles en zal het in de toekomst ‘’X’’ heten in plaats van Twitter.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.