21 november 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 47 | 2022

online marketing nieuws week 47

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Pinterest, Instagram en YouTube. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Spotify, Youtube en LinkedIn. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 21 november: Wereld Hallo Dag;
  • 24 november: Thanksgiving, verander je wachtwoordendag;
  • 25 november: Black Friday

Spotify breidt podcasting uit

Spotify breidt zijn video podcasting mogelijkheden uit naar makers in meer dan 180 wereldwijde markten, wat betekent dat de functionaliteit nu beschikbaar is in bijna alle markten waar Spotify’s podcast creatie software, Anchor, momenteel beschikbaar is.

Spotify breidt podcasting uit

De functie werd vorig jaar voor het eerst op grotere schaal getest en werd in april officieel geïntroduceerd in een handvol belangrijke markten, waaronder de VS, voordat ze deze zomer werd uitgerold naar andere landen, waaronder delen van Europa.

Youtube short video’s duren nu 60 seconden

Tot nu toe konden de muziek en geluiden die aan video’s werden toegevoegd slechts 15 seconden lang zijn, ook al kunnen Shorts zelf wel 60 seconden lang zijn.

Youtube short video’s duren nu 60 seconden

Nu, dankzij herziene licentieovereenkomsten, zegt YouTube dat de meeste muziek in Shorts beschikbaar zal zijn in lengtes tot 60 seconden. Daarnaast kunnen makers tot 60 seconden aan geluiden uit andere video’s “remixen”, oftewel samplen, in plaats van slechts 15 seconden, zoals voorheen.

Meta lanceert nieuwe sportervaring in VR

Meta lanceert een nieuwe sportervaring in VR die de interesse in de Metaverse kan aanwakkeren. Meta verwacht dat er de komende maanden meer sportcontent zal verschijnen.

Fans kunnen ook een kaartje krijgen voor live pay-per-view-evenementen of toegang krijgen tot content die alleen op abonnementsbasis is via authenticatie van hun favoriete competities en netwerken.

LinkedIn lanceert nieuwe ‘Brand Safety Hub’

Om de merkveiligheid bij het plaatsen van advertenties te verbeteren, heeft LinkedIn vandaag een nieuwe Brand Safety hub gelanceerd voor zijn Audience Network-advertenties.

LinkedIn lanceert nieuwe 'Brand Safety Hub'

Hiermee kunnen adverteerders meer informatie kunnen vinden over LinkedIn’s partnerplatforms, en toestaan- en blokkadelijsten kunnen aanmaken om hetzelfde te beheren. Vind jij LinkedIn interessant en wil jij je daarin verder ontwikkelen? Neem dan eens kijkje bij onze LinkedIn training.

TikTok lanceert nieuwe Audience Insights Tools

Adverteer je op Tiktok? Dan krijg je een grote boost, dankzij de toevoeging van nieuwe Audience Insights in TikTok Ads Manager, waarmee je kunt inzoomen op specifieke demografische details over je doelgroep.

TikTok lanceert nieuwe Audience Insights Tools

Met Audience Insights is het mogelijk om:

  • Interesses, gedrag en demografie te verkennen om advertenties resultaten te maximaliseren en nieuwe manieren te vinden om te schalen;
  • Geaggregeerde doelgroepinformatie ontdekken via gebruiksvriendelijke filterinstellingen voordat je een campagne hebt gemaakt;
  • Workflow versterken voor publiek planning met kwantitatieve en kwalitatieve gegevens om uw publiek personage tot leven te brengen.

Meta lanceert nieuwe tools en gidsen voor marketingplanning

Meta heet een reeks nieuwe initiatieven aangekondigd om kleine bedrijven te ondersteunen in Q4, waaronder een seizoensgebonden marketinggids, een bijgewerkte ‘Holiday Gift Guide’ voor 2022, waarin het MKB-aanbod wordt getoond, en de terugkeer van het jaarlijkse #BuyBlack-evenement. Bekijk de nieuwe initiatieven voor Q4 van Meta in hun blog.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.