2 december 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 48 | 2022

online marketing nieuws week 48

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Spotify, LinkedIn, TikTok, Meta en YouTube. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Meta, Youtube, Google en LinkedIn. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 28 november: Cyber Monday
  • 1 december: Wereldaidsdag
  • 3 december: Internationale Dag voor mensen met een handicap
  • 4 december: Internationale dag van de Cheetah

Google introduceert gesprekssamenvattingen

Heb je moeite om de gesprekken in je Chats in je Workspace Spaces bij te houden? Google brengt daarom samenvattingen van gesprekken in Google Chat uit voor berichten in Spaces. Je gesprekken in Spaces Chats worden nu samengevat in je Premium Workspace.

Google introduceert gesprekssamenvattingen

Binnenkort worden de berichten in je gesprekken samengevat in je Chats.

Plan je LinkedIn berichten later in

LinkedIn rolt een nieuwe functie uit waarmee gebruikers berichten kunnen plannen om ze op een later tijdstip te versturen.

Plan je LinkedIn berichten later in

Het sociale netwerk dat eigendom is van Microsoft heeft deze nieuwe functie blijkbaar al enkele maanden intern getest, volgens een online rapport uit augustus van webontwikkelaar en app-onderzoeker Nima Owji, maar het lijkt erop dat LinkedIn de zaken nu echt klaarstoomt.

YouTube voegt quizzen toe als Community Post-optie

YouTube heeft twee nieuwe tests gelanceerd voor zijn Community Posts-functie, waarmee makers op meer manieren met hun publiek kunnen communiceren in de app.

YouTube voegt quizzen toe als Community Post-optie

Community Posts zijn op feed gebaseerde updates die kunnen worden bekeken in het tabblad ‘Community’, dat toegankelijk is voor YouTube-kanalen met meer dan 500 abonnees. Het is in wezen een update-feed in sociale media-stijl, ontworpen om de betrokkenheid bij je YouTube-community te vergroten, naast je reguliere video-uploads.

Google Search Console voegt Shopping & Merchant functies toe

Google heeft een nieuwe shopping-sectie toegevoegd aan het Google Search Console-platform. Google heeft een shoppingtabblad toegevoegd met een snelle manier om een Merchant Center-account aan te maken: toegang tot je productsnippets, merchant listings en shoppingtabblad listings performance en debugging.

Google Search Console voegt Shopping & Merchant functies toe

Zoek, stuur een bericht en koop via WhatsApp

Meta heeft een zoekfunctie per categorie aangekondigd op WhatsApp, waardoor gebruikers op een meer georganiseerde manier kunnen zoeken naar hun gewenste bedrijven op het platform. Het bedrijf voegt ook een mogelijkheid toe om gebruikers naar een bedrijf te laten zoeken door de naam in te voeren en veilig te betalen.

Onlangs heeft WhatsApp verschillende nieuwe functies voor zijn gebruikers vrijgegeven, zoals een videochatfunctie voor 32 personen en WhatsApp-communities die verschillende groepschats combineren in één community. In augustus onthulde het bedrijf ook hoe de winkelervaring van gebruikers in India end-to-end gecodeerd zou zijn en toegang zou geven tot de volledige productcatalogus van JioMart.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.