4 december 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 49 | 2023

Online marketing nieuws week - 49

Online Marketing Nieuws | Week 49 | 2023

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Google. Deze week zijn er nieuwe updates LinkedIn en Pinterest. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaak data voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaak data waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

  • 4 december: Internationale Dag van de Cheetah
  • 5 december: Sinterklaas/Internationale Dag van de Ninja/Internationale Dag Vrijwilligerswerk
  • 8 december: Paarse Vrijdag
  • 10 december: Internationale Dag van de Mensenrechten/Wereld lichtjesdag

LinkedIn voegt tools toe voor zorgmedewerkers

LinkedIn heeft een aantal nieuwe tools toegevoegd om zorgmedewerkers te helpen de juiste baan te vinden. Denk hierbij aan bijgewerkte zoekfilters voor vacatures, functie voorkeuren, hoogtepunten van vaardigheden en meer.

LinkedIn voegt tools toe voor zorgmedewerkers

Als je nu op LinkedIn naar vacatures voor verpleegkundigen zoekt, kun je je resultaten verfijnen zodat ze beter aansluiten bij je kwalificaties en voorkeuren.

LinkedIn heeft ook extra ‘Top Vaardigheden’-highlights toegevoegd aan profielen. Dit zijn er  meer dan 65 nieuwe kwalificaties voor verpleegkundigen en 35 nieuwe vaardigheden, waaronder: ‘Kindergeneeskunde en neonatale zorg’, ‘Hospice en palliatieve zorg’, ‘Thuis Gezondheid’ en meer.

De nieuwe tools zullen helpen in de zoektocht naar een baan binnen de gezondheidszorgsector, die volgens LinkedIn de laatste tijd een aanzienlijke groei kent. 

Pinterest breidt directe links uit 

Pinterest heeft een uitbreiding van zijn directe link opties aangekondigd. Hierdoor kunnen merken meer mogelijkheden krijgen om gerichter en directer verkeer via hun pins en pin advertenties te genereren.

Pinterest breidt directe links uit

Je kunt nu directe links gebruiken voor zowel overwegingen- als conversie campagnes, in verschillende beeld- en videoformaten.

Dat biedt meer capaciteit om pin verkeer naar specifieke pagina’s en processen te leiden, wat kan leiden tot responsieve resultaten en conversies, op basis van de statistieken van Pinterest.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Homayon Teach Digital
Over de auteur

Homayon Nore

Hey mijn naam is Homayon en ik ben online marketeer. Dagelijks houd ik me bezig met alles wat los en vast zit qua SEO en SEA. Waar ik elke dag keiveel energie uit haal.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.