12 december 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 50 | 2022

online marketing nieuws week 50

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Google, LinkedIn en Pinterest. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Meta, Linkedin, Google en YouTube. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 14 december: Internationale dag van de aap
  • 15 december: Naturalisatiedag, Koninkrijksdag
  • 18 december: Begin Chanoeka, Internationale migrantendag

LinkedIn voegt meer analyses toe voor ontwerpers

LinkedIn heeft de analytics tool die het eind maart introduceerde voor creators op zijn platform aangevuld met de Creator Mode.

Vanaf dinsdag kunnen makers volgens het professionele netwerk naar het tabblad Audience gaan en de groei van hun volgers volgen om trends te begrijpen en te ontdekken. Zo is het mogelijk om de groei te analyseren aan de hand van een gespreksonderwerp, een nieuw visueel format of een spreekbeurt. Dit kunnen gebruikers gebruiken om hun toekomstige strategie vorm te geven.

LinkedIn voegt meer analyses toe voor ontwerpers

Meta brengt Avatars naar WhatsApp

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van 3D-avatars voor haar gebruikers. Deze avatars worden gebruikt als profielfoto’s of aangepaste stickers. Woensdag schreef Mark Zuckerberg, CEO van Meta, op Facebook dat er avatars naar WhatsApp komen.

Meta brengt Avatars naar WhatsApp

Google voegt Maps en Waze teams samen

Google is van plan om de teams die werken aan Google Maps-product en aan Waze samen te voegen. Waze is een kaartendienst die Google in 2013 overnam. De fusie komt omdat de zoekmachinegigant de druk voelt om kosten te besparen en activiteiten te verduurzamen. Hier lees je er meer over.

Google voegt Maps en Waze teams samen

YouTube kondigt bijgewerkte nieuwe richtlijnen aan

YouTube heeft een update aangekondigd vanuit de Advertiser Friendly Guidelines. De Guidelines bepalen welke content in aanmerking komt voor monetisatie in de app.

Makers hebben vaak hun frustratie geuit over de regelgeving van YouTube op dit gebied en de verschillende wijzigingen in het beleid en de aanpak. Ze worden namelijk onmiddellijk afgesneden om geld te verdienen als een video plotseling niet aan de regels voldoet.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.