2 december 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 49 | 2022

online marketing nieuws week 49

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Google, LinkedIn, Meta en YouTube. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Twitter, Pinterest, Google en BeReal. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 5 december: Sinterklaas
  • 7 december: Nationale vrijwilligersdag
  • 9 december: Paarse vrijdag
  • 10 december: Internationale dag van de mensenrechten
  • 11 december: Wereldlichtjesdag

Pinterest onthult haar beloningsprogramma voor ontwerpers

Pinterest gaat een eenmalige bonus betalen aan makers die hebben deelgenomen aan ten minste één beloningsdoel voor augustus, september of oktober, maar hoeveel de ontwerpers krijgen is nog niet duidelijk.

Pinterest onthult haar beloningsprogramma voor ontwerpers

Pinterest introduceerde Creator Rewards op haar tweede jaarlijkse Creators Festival in oktober vorig jaar en zei toen dat het 20 miljoen dollar zou investeren in het programma om makers te betalen en te ondersteunen en een reeks op betrokkenheid gebaseerde doelen zou stellen, geïnspireerd door trending onderwerpen of nieuwe Idea Pin-functies, waarbij makers die deze doelen halen in aanmerking komen voor beloningen.

LinkedIn komt met updates voor B-to-B Adverteerders

LinkedIn sloot november af met een stroom van nieuwe advertentie functies en verbeteringen aan pagina’s op zijn platform.

De nieuwe optie Group Identity van het professionele netwerk maakt gebruik van zijn first-party gegevens door leden te groeperen. Dat gebeurt op basis van gedeelde professionele kenmerken zoals bedrijf, branche of functie.

Dit geeft de mogelijkheid voor business-to-business marketeers om te meten, optimaliseren en targeten zonder individuele trackers op verschillende sites nodig te hebben.

Google test met verschillende advertentiekoppen

Google test verschillende koppen voor de Local Service Ads. Twee daarvan tonen het label “Ads” en één niet, terwijl ze allemaal verschillende koppen voor de advertentielijsten testen.

Google test met verschillende advertentiekoppen

Als ondernemer is beginnen met Google Ads misschien een moeilijke stap. Zeker als je vooraf geen kennis hebt van Google Ads. Neem daarom ons een kijkje bij onze Google Ads training. Daar leer jij hoe je van jouw investering een profijt maakt.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.