11 december 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 50 | 2023

Online marketing nieuws - week 50

Online Marketing Nieuws | Week 50 | 2023

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van LinkedIn en Pinterest. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit Google en LinkedIn. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaak data voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaak data waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

  • 11 december:  Internationale Dag van de Bergen
  • 14 december:  Internationale dag van de Aap/Dag van de Vrachtwagenchauffeur
  • 15 december:  Naturalisatiedag/Koninkrijksdag

Google lanceert nieuwe AI taalmodellen

Google heeft onlangs een nieuwe serie van AI-taalmodellen, genaamd Gemini, onthuld. De eerste versie, Gemini 1.0, kenmerkt zich door zijn multimodale ontwerp. Wat het in staat stelt om diverse soorten input intuïtief te begrijpen en hierop te reflecteren.

Google lanceert nieuwe AI taalmodellen

Gemini is ontworpen om van nature multimodaal te zijn. Hierdoor kan Gemini allerlei soorten input vanaf de basis eenvoudig begrijpen en erover redeneren. Gemini 1.0 wordt nu geïntegreerd in verschillende Google-producten en -diensten. Zo is de Bard-service, versterkt met Gemini Pro, nu beschikbaar in het Engels en in meer dan 170 landen. 

 

In de komende maanden zal Gemini ook beschikbaar worden gemaakt voor andere Google producten.Deze upgrade verbetert functies zoals begrip en samenvatting, redeneren, brainstormen, schrijven en plannen. In de nabije toekomst zal Gemini ook worden geïmplementeerd in andere Google-diensten, waaronder Search, Ads, Chrome en Duet AI. 

 

Vanaf 13 december krijgen ontwikkelaars en klanten toegang tot Gemini Pro via de Gemini API, beschikbaar in Google AI Studio en Vertex AI. 

LinkedIn lanceert ‘Guide to Creating’ om leden meer tips te geven

Deze week heeft LinkedIn de naam van zijn ‘LinkedIn for Creators’-profiel gewijzigd in ‘LinkedIn Guide to Creating’. De reden hiervoor is dat het zijn inspanningen opnieuw richt op het begeleiden van nieuwe leden binnen de app.

LinkedIn lanceert ‘Guide to Creating’ om leden meer tips te geven

 

Door de nieuwe aanpak zal LinkedIn meer inhoud delen die is ontworpen om gebruikers te helpen de betrokkenheid bij de app te maximaliseren en hun aanwezigheid te vergroten.

 

De nieuwe “Guide to Creating” van LinkedIn zou een aantal handige tips en aanwijzingen kunnen bieden. Rechtstreeks afkomstig van LinkedIn zelf, die waardevolle inzichten kunnen opleveren.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Homayon Teach Digital
Over de auteur

Homayon Nore

Hey mijn naam is Homayon en ik ben online marketeer. Dagelijks houd ik me bezig met alles wat los en vast zit qua SEO en SEA. Waar ik elke dag keiveel energie uit haal.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.