19 december 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 51 | 2022

online marketing nieuws week 51

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Google, LinkedIn Meta en YouTube. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google en Instagram. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 21 december: Begin van de winter
  • 22 december: Kortste dag van het jaar
  • 24 december: Kerstavond
  • 25 december: Eerste Kerstdag

Nieuwe deelfuncties op Instagram

Instagram introduceert nieuwe functies waarmee je kunt delen en contact kunt leggen met de mensen om wie je geeft.

Een voorbeeld daarvan zijn notities; een nieuwe manier om je gedachten te delen met alleen tekst en emoji’s.

Nieuwe deelfuncties op Instagram

Er worden ook nieuwe functies getest zoals Candid Stories, zodat je kunt vastleggen wat je op dat moment doet, Groepsprofielen, zodat mensen berichten en verhalen kunnen delen in een speciaal, gedeeld profiel en meer.

Nieuw Google Search Status Dashboard

Google heeft het Google Search Status Dashboard rapport gelanceerd op. Dit rapport geeft je een officiële bevestiging van Google wanneer er een probleem of storing is met crawlen, indexering of serveren met de Google Search-service.

Nieuw Google Search Status Dashboard

Dit dashboard rapporteert wijdverspreide problemen die zich in de afgelopen zeven dagen hebben voorgedaan. Met daarbij enkele details en de huidige status van het incident en nog veel meer.

Google kondigt geheugen- en energiebesparende modi aan voor Chrome

De nieuwste release van Chrome voor desktop platforms introduceert twee nieuwe prestatie-instellingen. Volgens een bericht op de officiële Google Blog zorgen deze instellingen ervoor dat de browser ongeveer 40% minder geheugen verbruikt terwijl je tabbladen soepel draaien.

Google kondigt geheugen- en energiebesparende modi aan voor Chrome

Google komt met spambrain

Met SpamBrain gaat Google de impact van onnatuurlijke links op zoekresultaten neutraliseren.

Google komt met spambrain

SpamBrain is een op AI gebaseerde spam-preventiesysteem. Naast het gebruik ervan om rechtstreeks spam te detecteren, kan het nu ook sites detecteren die links kopen en sites die worden gebruikt om uitgaande links door te geven.

Hier lees je er alles over.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.