7 november 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 45 | 2022

online marketing nieuws week 45

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Youtube, Snapchat en de overname van Twitter, door Elon Musk. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google Analytics, Performance Max campagnes (Google), Snapchat en Instagram. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 7 november: Dag van de Bedrijfshulpverlening;
  • 8 november: Dag van de stralende beroepen;
  • 9 november: Val van de Berlijnse muur (1989);
  • 11 november: Sint Maarten;
  • 13 november: Wereldvriendelijkheidsdag.

Google Analytics 4 voegt nieuwe rapportages en functies toe

Google heeft nieuwe functies en rapportages voor Google Analytics 4 aangekondigd, waaronder gedragsmodellering in real-time rapportage, aangepaste kanaal rapportage voor datagestuurde attributie en integratie met Campaign Manager 360.

Daarnaast, gaat Google ook de Setup Assistant veranderen en wordt de vervaldatum van Universal Analytics 360-attributen verandert van 1 oktober 2023 naar 1 juli 2024. Hier lees je er alles over.

Google Analytics 4 voegt nieuwe rapportages en functies toe

Wil jij zelf meer ontwikkelen in Google Analytics? Bekijk dan onze training! Daarin ga jij met praktijkopdrachten die aansluiten op jouw organisatie aan de slag met Google Analytics.

Google Performance Max campagnes voegt prestatieplanner, geplande advertentiesets en meer toe

Google Ads heeft verschillende updates toegevoegd aan Performance Max-campagnes. De updates omvatten ondersteuning in performance planner, geplande advertentie groepen met geautomatiseerde regels, first-party data segmentatie en nu kun je 15 koppen toevoegen van i.p.v. 5 koppen.

Instagram geeft binnenkort geselecteerde makers van NFT’s toestemming om op haar platform NFT’s te maken en te verkopen

Meta heeft vandaag aangekondigd dat het een aantal nieuwe creator updates introduceert op Instagram en Facebook.

Instagram geeft binnenkort geselecteerde makers van NFT’s toestemming

In het bijzonder onthulde het bedrijf dat makers op Instagram binnenkort hun eigen NFT’s kunnen maken en deze direct kunnen verkopen aan fans, zowel op als buiten Instagram. Met deze update krijgen makers toegang tot een toolkit waarmee ze NFT’s kunnen maken, presenteren en verkopen.

Snapchat introduceert BigCommerce integratie om meer In-App Shopping-opties mogelijk te maken

Snapchat heeft de volgende stap aangekondigd in het streven om in-stream shopping-elementen te integreren, via een nieuwe integratie met BigCommerce waardoor BigCommerce-verkopers hun producten in Snaps kunnen tonen.

Snapchat introduceert BigCommerce integratie

Google voegt nieuwe winkelfuncties toe voor de feestdagen, die grote gevolgen kunnen hebben voor detailhandelaars

Google voegt voor de feestdagen een aantal nieuwe winkel hulpmiddelen toe, die van groot voordeel zullen zijn voor het winkelend publiek, maar ook belangrijke gevolgen kunnen hebben voor online winkeliers, met name wat betreft het inzicht in hun concurrenten en de markt.

Ten eerste integreert Google couponcodes en promoties in de zoekresultaten van producten, waardoor mensen in contact kunnen komen met seizoensgebonden aanbiedingen en deals, zonder elders naar de relevante informatie te hoeven zoeken.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.